Eurofutball: a volt Vidi-csatár „Braga Drogbájaként” villog

Vágólapra másolva!
2015.04.07. 14:37
Röviden beszámoltunk arról, hogy a tavaly a Videoton kölcsönjátékosaként futballozó Zé Luís pénteken két góllal segítette győzelemhez (2–0) mostani klubját, a portugál élvonalbeli Bragát korábbi csapata, a Gil Vicente otthonában – a helyi média nem is ment el szó nélkül a 24 éves zöld-foki-szigeteki csatár teljesítménye mellett.

A Gil ellen egy büntetőt értékesítő, majd ezt egy „Csikar-szögből” lőtt góllal megtoldó Zé Luís eddig nyolcszor talált a kapuba a portugál bajnokság 2014–2015-ös idényében, ezzel vezeti a tabella negyedik helyét elfoglaló Sporting Braga házi góllövőlistáját.

„Figyelemre méltó a fejlődése. Ott voltam a mérkőzésen, és még most is a látottak hatása alatt állok – áradozott Sá Pereira, aki néhány éve a Gil Vicente edzőjeként a mély vízbe dobta Zé Luist. – Annak idején már látszott, hogy sokra viheti, ám amit most láttam tőle, ahogyan mozog a pályán, ahogyan átveszi a labdát, helyzetbe kerül és befejezi az akciót, az egyszerűen lenyűgöző.”

Zé Luíst a portugál szakportál, a Maisfutebol a 27. forduló legjobbjának választotta, és az őt méltató „Zé Luís: alkotói szabadság és a bragai Drogba góljai” című írásban felidéz egy évekkel ezelőtti interjút, amelyben a fiatal és szerény támadó arról beszélt: Didier Drogba a példaképe, és szeretné, ha a játéka egyszer majd hasonlítana az elefántcsontparti világklassziséhoz.

„Sok-sok sérülés és erőnléti probléma hátráltatta, többször kölcsönadták, Éder személyében nagyon erős vetélytárssal kell megküzdenie, és nézzék, pillanatnyilag mégis megkérdőjelezhetetlen a helye a kezdőcsapatban” – folytatta Sá Pereira, rámutatva arra, hogy a legutóbbi kilenc bajnoki fordulóban rendre Zé Luis szerepelt a kezdő tizenegyben, miközben a cserepadra szoruló riválisnak, a portugál válogatott Édernek csupán 99 percnyi játékidő jutott.

„Jót tett neki, hogy kölcsönadták Magyarországra. Az ottani szereplés révén tapasztaltabb lett, érzelmileg stabilizálódott. Minden más korábban is a birtokában volt, és immár semmi sem hiányzik ahhoz, hogy egészen kiváló befejező csatár váljék belőle” – jósolta Pereira.

Zé Luís az NB I 2013–2014-es idényében 26 mérkőzésen kilenc góllal segítette a Videotont.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik