HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2015.03.03 15:28 Frissítve: 2015.03.14 01:52

Eurofutball: a volt Fradi-edző illusztris lista élére került

Mint korábban beszámoltunk róla, a korábbi Ferencváros-tréner, a 76 esztendős Stanko Poklepovic lett a horvát Hajduk Split labdarúgócsapatának vezetőedzője, ezzel ő jelenleg Európában a legidősebb élvonalban dolgozó edző.

A címet a közelmúltig az NK Zadarból távozó 80 éves Miroslav Blazevic birtokolta.

„Az életkor tény kérdése, de mi vele a gond? – idézi Poklepovicot az európai szövetség honlapja. – Nézzék meg Cirót [Miroslav Blazevic –a szerk.], egy futballisten. Hagynunk kell a fiatalabbakat, hogy tanuljanak tőlünk. Én is próbálom követni a trendeket, a legutóbbi vb is megtanított néhány dologra."

Poklepovic már három időszakban (1984–86, 1991–93, 2010) is irányította a Hajdukot – a harmadik volt mostanáig az utolsó vezetőedzői megbízása.

„Olyan, mintha soha nem is hagytam volna el a klubot, minden ismerős. Nem az vagyok, aki olyan üres frázisokat puffogtat, mint hogy »a maximumot szeretnénk kihozni magunkból«, azonnal eredményt akarok felmutatni. Nincs szükségem hónapokra a fejlődéshez."

Poklepovic azt is elárulta, legemlékezetesebb sikere az 1992-ben megnyert első horvát bajnoki cím volt, ahol olyan játékosai voltak, mint Igor Stimac, Aljosa Asanovic, Slaven Bilic vagy Milan Rapaic. Kiemelte, a '60-as, '70-es évekhez képest sokszor a pálya kis szegletében zsúfolódnak össze a játékosok, a meccsek pedig maximális sebességen zajlanak.

És hogy milyen lesz az új Hajduk: „Sportszerű, kulturált focira fogunk törekedni."

2019.03.18 18:36:48

Minden más foci nemzetisport.hu

Hetedik állomásához érkezik a darts Premier League. Folytatódik a tenisz Miami Open.

2019.03.19 19:40:15

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Nem először vetődött fel a téma, olykor a sportág prominens személyiségei is hangoztatják: el kellene törölni a futball egyik legkülönösebb, legvitatottabb, az idők során a legtöbbet változó, ugyanakkor egyik legősibb szabályát.