HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.05.20 21:41 Frissítve: 2018.05.20 23:45

Eurofutball: a rémálom folytatódik, a Sporting kikapott a kupadöntőben

Nem sokkal azután, hogy a Sporting CP játékosaira rátámadtak a saját szurkolóik, a labdarúgócsapatnak a Portugál Kupa döntője is rémálomszerűen alakult, mivel 2–1-re kikapott a Desportivo Avestől, amely története során először nyerte meg a sorozatot.

A rémálom folytatódik a Sportingnál (Fotó: AFP)

 

 
EURÓPAI BAJNOKCSAPATOK ÉS KUPAGYŐZTESEK

A keddi szurkolói támadás – amely során 50 kapucnis, arcát sállal eltakaró „drukker” betört a klub edzőközpontjába, és ütötte-rúgta az ott lévő játékosokat – után állítólag az is felmerült a lisszaboni gárda futballistáiban, hogy nem lépnek pályára, ezt azonban végül elvetették, így nem volt akadálya a kupadöntő megrendezésének.

A fináléban már a 16. percben vezetést szerzett a 18 csapatos élvonalat a 13. helyen záró Aves, majd a második félidőben Alexandre Guedes megszerezte saját maga és együttese második gólját is. A Sportingnál uralkodó állapotokat jól jellemzi, hogy nem sokkal a második Aves-gól után Bas Dost az üres kapuba sem tudott betalálni…

Dostnak az üres kapuba sem sikerült betalálnia…

A hajrában Fredy Montero révén szépített a Sporting, az Aves azonban egy gólt megőrzött az előnyéből, 2–1-re nyert, s története során először elhódította a Portugál Kupát, így készülhet az Európa-ligára is.

A döntő gólösszefoglalója

PORTUGÁL-KUPA, DÖNTŐ, OEIRAS
Desportivo Aves–Sporting CP 2–1

Andorrában a bajnoki címet is megszerző FC Santa Coloma 2–1-re felülmúlta a Sant Juliát, így története kilencedik kupagyőzelmét aratta. 

ANDORRAI KUPA, DÖNTŐ, ANDORRA LA VELLA
FC Santa Coloma–Sant Julia 2–1

2019.01.21 23:15:19

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Szerződést kötnek, magyarán két fél írja alá egyetértően az iratot, benne, hogy mi a cél. Így aztán, ha kudarc a vége, mindketten felelősök.