Euro 2016: a törökök 400 millió eurót fektetnének a stadionokba

Vágólapra másolva!
2009.12.23. 19:17
Címkék
Isztambulban, Bursában, Izmirben, Antalyában, Ankarában, Eskisehirben, Konyában és Kayseriben bonyolítanának le mérkőzéseket a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságon, amennyiben Törökország kapná meg a rendezési jogot.

A török sportági szövetség (TFF) szerdán tette közzé választását, amint azt is, hogy tartalékhelyszínként Adanával, Trabzonnal és Urfával számol.

Mahmut Özgener, a TFF elnöke sajtótájékoztatón azt is elárulta, hogy Isztambulban két arénában lennének összecsapások, egyrészt a jelenleg 78 ezres, de a tervek szerint bővülő Atatürk olimpiai stadionban, másrészt a Galatasaray 53 ezres otthonában, a Türk Telekom Arenában. A pályázati anyag alapján az anatóliai helyszíneken – Kayserit kivéve - mindenütt új stadion épülne 33-40 ezer férőhellyel. Kayseriben már áll a 33 ezres új Kadir Has stadion.

Faruk Nafiz Özak sportért felelő államminiszter szerint pénzügyi gondja nem lenne a szervezőknek.

„Törökország és annak komoly fejlődésben lévő futballipara könnyedén biztosítja a feltételeket" – szögezte le.

A TFF sikeres pályázat esetén 400 millió eurót fektetne a stadionokba, egymilliárdot turisztikai infrastruktúrába és 250 milliót reklámra, népszerűsítésre.

A részletes pályázati anyagot február 15-ig kell eljuttatni az európai sportági szövetséghez, az UEFA-hoz, amely május 27-én hirdeti ki a győztest.

A 2016-os kontinensviadalért Spanyolország és Olaszország van még versenyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik