B. Á. 2019.10.08 17:55 Frissítve: 2019.10.08 18:05

ESM: liverpooli betonfal, Lewandowski szórta a gólokat szeptemberben

Az Európai Sport Média (ESM) szervezet tagjai – köztük a Nemzeti Sport – az új idényben először, szeptemberben is megválasztották a hónap álomcsapatát.

Robert Lewandowski elképesztő szeptembert zárt (Fotó: AFP)

 

Az álomcsapat védelme erősen az angol Premier League-ben éllovas Liverpool játékosaira épül, a „vörösöktől” három bekket is beszavaztak a szakírók a hét tétmeccsen nyolcszor kapituláló védelemből. A két szélső védő támadásban remekelt, Trent Alexander-Arnold egy-egy gólt és gólpasszt jegyzett, Andrew Robertson ezt a teljesítményt egy assziszttal tudta felülmúlni.

A középpályán Kevin De Bruyne vitte a prímet, a Manchester City előző idényben sokáig sérüléssel küzdő karmestere egyszer volt eredményes, ám emellett négy gólt is előkészített.

A támadósorban Robert Lewandowski helye megkérdőjelezhetetlen, a legtöbb szavazatot kapó lengyel csatár egészen elképesztő hónapot zárt, klubjában az összes pályára lépése alkalmával betalált, hat meccsen nyolc gólt szerzett.

AZ ESM SZEPTEMBERI ÁLOMCSAPATA
Marc-André ter Stegen (FC Barcelona, 7 szavazat) – Trent Alexander-Arnold (Liverpool, 5), Virgil van Dijk (Liverpool, 5), Diego Godín (Inter, 4), Andew Robertson (Liverpool, 4) – Kevin De Bruyne (Manchester City, 9), Stefano Sensi (Inter, 6), Ángel Di María (PSG, 3) – Donyell Malen (PSV, 4), Robert Lewandowski (Bayern München, 12), Neymar (PSG, 4)

A voksoláson Magyarországot Murányi Domonkos, a Nemzeti Sport Online újságírója képviseli.

2020.05.27 18:05:02

Minden más foci MAROSI GERGELY

A játékosértékesítés-központú dél-amerikai futball nagyon szűk esztendő(k) elé nézhet a világjárvány következményeként.

2020.05.25 21:30:15

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Elismerem, nem gondoltam arra, hogy a nagy futballrivalizálások kapcsán egészen Sigmund Freudig, a pszichoanalitika atyjáig is eljutok.