Eredivisie: tovább tart az Ajax jó szériája a Feyenoord ellen

Vágólapra másolva!
2013.08.18. 14:32
Az Ajax győzelmével zárult a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) harmadik fordulójának rangadója: az amszterdami együttes hazai pályán Kolbeinn Sigthórsson duplájának köszönhetően 2–1-es győzelmet aratott a továbbra is nullapontos Feyenoord ellen.

Pedig a találkozót a rotterdami csapat kezdte jobban, hiszen a 7. percben az első számú gólfelelős, Graziano Pelle közeli „lövésével” megszerezte a vezetést.Graziano Pelle közeli „lövésével” megszerezte a vezetést.

A folytatásban aztán magára talált az Ajax, és a 31. percben vitatható körülmények között egyenlített is. Viktor Fischer vezette be a labdát a tizenhatoson belülre, majd a keresztező Ruud Vormer mellett jó ütemben a földre dobta magát, így Björn Kuipers játékvezető tizenegyest ítélt. Az ítélet-végrehajtó szerepében Kolbeinn Sigthórsson tündökölt, aki védhetetlenül a jobb felső sarokba helyezett.

Hat perccel később pedig már a hazaiaknál volt az előny: Ruben Ligeon beadását követően az izlandi támadó fejese után a lécről a gólvonal mögé pattant a labda – a helyszínen lévő 52 581 szurkoló többségének nagy örömére.

Az Ajax és a Feyenoord legutóbbi tizenegy amszterdami összecsapásából tízet a hazaiak nyertek meg – egy meccs döntetlenre végződött –, akik ezzel a győzelemmel pillanatnyilag a tabella negyedik helyén állnak, míg Ronald Koeman csapata továbbra is pont nélkül szerénykedik.

HOLLANDIA, EREDIVISIE
3. FORDULÓ
Ajax–Feyenoord 2–1
KÉSŐBB
14.30:
Heerenveen–Heracles
14.30: NAC Breda–ADO Den Haag
16.30: Twente–Utrecht

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik