nemzetisport.hu 2019.05.17 15:24 Frissítve: 2019.05.17 19:50

Eredivisie: Popovics-féle forgatókönyv lehet az osztályozón

A holland bajnokság osztályozójában a Cambuur a De Graafschapot fogadja. A mérkőzés érdekessége, hogy Henk de Jong, a vendégek vezetőedzője a következő idénytől a jelenlegi ellenfél kispadján ül. A média a csapat korábbi magyar edzőjéhez, Popovics Sándorhoz hasonlítja a holland trénert, aki nem lopta be magát a szurkolók szívébe: a lelátóról nézte a meccset, miután aláírt az ellenfélhez.

 

Az Eredivisie osztályozójának elődöntőjében a De Graafschap a Cambuurhoz látogat. Henk de Jong, a vendégek menedzsere a következő szezontól a mostani riválist fogja irányítani, sokan pedig attól tartanak, hogy az egykori magyar edző, Popovics Sándor példáját követi majd.

Popovics 1985-ben szintén a De Graafschap edzőjeként mérkőzött meg a NEC-cel, nem sokkal azután, hogy aláírt a nijmegeni csapathoz. Ezt követően a magyar tréner nem ült le a kispadra a találkozó alatt, hanem a nézőtéren foglalt helyet. De Jong szerint azonban nincs oka a Graafschap szurkolóinak aggódni, mivel profiként fog viselkedni.

„A külvilág jobban foglalkozik ezzel a témával, mint én. Jelenleg a De Graafschap vezetőedzője vagyok, és azért dolgozok, hogy benn tartsam a klubot a holland első osztályban” – mondta De Jong.

2020.05.25 21:30:15

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Elismerem, nem gondoltam arra, hogy a nagy futballrivalizálások kapcsán egészen Sigmund Freudig, a pszichoanalitika atyjáig is eljutok.