Elképesztő spanyol fordítás, sorozatban négy Eb-cím!

Vágólapra másolva!
2012.02.11. 23:24
null
Sergio Lozano (3) sokáig csak küzdésben jeleskedett, aztán két góljával főszereplő lett (Fotó: Action Images)
Címkék
A spanyol futsalválogatott hihetetlen mérkőzésen, hosszabbítás után 3–1-re legyőzte Oroszországot, és ezzel sorozatban negyedszer hódította el az Európa-bajnoki címet. Az ibériaiak 34 másodperccel a rendes játékidő lefújása előtt egyenlítettek, és mentették ráadásra a meccset. Sergio Lozano duplázott, a hosszabbítás utolsó másodpercében pedig Borja is betalált.

 

Ugyan Oroszország nagyhatalomnak számít futsalban, ennek ellenére a döntő egyértelmű esélyesének Spanyolország számított. De hogy másként is számolhatnánk azzal a válogatottal, amely az eddigi hét kontinenstornából ötöt megnyert, ráadásul a legutóbbi három címet zsinórban bezsebelte. A két csapat három Eb-döntőjéből a spanyolok ezt megelőzően kettőt nyertek meg.

A spanyolok legutóbb 2005-ben veszítettek rendes játékidőben mérkőzést nagy tornán, ezúttal azonban közel voltak ahhoz, hogy újra megismerkedjenek a vereség keserű ízével. De haladjunk sorjában!

A spanyolok fölényben játszottak az első félidőben, de nem tudták úgy beszorítani az oroszokat, ahogy azt várni lehetett, a 2008-as vb gólkirálya, Pula pedig kifejezetten veszélyesnek bizonyult az ibériai védők gyűrűjében.

Torras kétszer is közel járt, hogy a félidő utolsó perceiben – amikor domináltak a spanyolok – megszerezze a vezetést, de gól nélküli döntetlennel fordultak a csapatok.

A második játékrész közepén némileg veszélyesebbé váltak az oroszok, és a 34. percben Pula meg is szerezte a vezetést. A támadó balról indult befelé, majd kilenc méterről, a kicsit lassan reagáló Luis Amado mellett kilőtte a bal alsót. 1–0

José Venancio López spanyol kapitány természetesen időt kért, a címvédő pedig le is vitte a kapust. Az oroszok remekül védekeztek, sőt Cirilo buta kezezése és piros lapja után a kétperces emberhátrányt is átvészelték, fél perccel a vége előtt azonban Sergio Lozano Ildar Nugumanovon megpattanó lövése utat talált a kapuba – 1–1!

A hihetetlen egyenlítés után jöhetett tehát a kétszer öt perces hosszabbítás, és annak második szakaszában egy újabb Lozano-lövés, amely ezúttal Nyikolaj Pereverzeven pattant meg, és a lövésből semmit sem látó Gustavo kapus mellett a hálóba vágódott. 1–2!

Oroszország az utolsó másodpercekben még kapufát ért el, a végére Luis Amado kapus is nagyon belejött, sőt az utolsó másodpercben Borja gólját is megadták, így 3–1-re nyert Spanyolország.

A harmadik helyért rendezett összecsapáson is volt egy kapusgól: Stefano Mammarella a horvát–olasz (1–3) meccs végére tett pontot a hazaiak nagy bánatára. Ennek ellenére Horvátországnak kijár a dicséret, remek tornát rendezett, a 90 ezres össznézőszám pedig új rekord. A torna legjobb játékosa a spanyol Torras lett.

FUTSAL EB, HORVÁTORSZÁG
DÖNTŐ
Oroszország–Spanyolország 1–3 (Pula 34., ill. Lozano 40., 47., Borja 50.) – hosszabbítás után
A 3. HELYÉRT
Horvátország–Olaszország 1–3 (Grcic 31., ill. Assis 1., Honorio 26., Mammarella 39.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik