Egyre többen, köztük Platini is támogatja a téli vb ötletét

Vágólapra másolva!
2010.12.11. 09:22
Címkék
Korábban beszámoltunk róla, hogy az Ázsiai Labdarúgó-szövetség (AFC) arra szólította fel a nemzetközi szövetséget (FIFA): ne nyáron, hanem januárban vagy februárban rendezze meg Katarban a 2022-es világbajnokságot. Az európai szövetség (UEFA) elnöke, Michel Platini nem ellenzi a téli időpont ötletét.


Platini szerint is lehetne januárban a katari vb (Fotó: Action Images – archív)
Platini szerint is lehetne januárban a katari vb (Fotó: Action Images – archív)

Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke nem ellenzi, hogy télen rendezzék meg Katarban a 2022-es világbajnokságot.

„Valóban szóba került, hogy a januárban legyen a katari vébé, a nyári nagy hőség miatt ekkor könnyebb lenne játszani. Én egyetértek az ötlettel: miért ne lehetne januárban a világbajnokság?" – nyilatkozta csehországi látogatása alkalmával a francia sportvezető.

Platini úgy véli, hogy ha januárban lenne a vb, akkor februárban pihenőt kapnának a játékosok, márciusban pedig folytatódhatna a szezon.

A korábbi kiváló labdarúgó elmondta, nem érti, miért keltett ekkora visszhangot, hogy Katar nyerte a 2022-es vb-pályázatot, hiszen máskor is játszottak már világbajnokságot extrém körülmények között. Példaként az 1994-es tornát hozta fel, amikor Dallasban 45 C° fokos meleg volt, míg Katarban a nyári átlaghőmérséklet 40 Celsius-fok alatt van.

A téli rendezés lehetőségét a FIFA végrehajtó bizottságának tagja, Franz Beckenbaer sem zárta ki, míg a nemzetközi szövetség elnöke, Sepp Blatter azt is elképzelhetőnek tartja, hogy ne csak Katarban, hanem a szomszédos országokban is rendezzenek vb-meccseket, így a 2022-es torna az egész Perzsa-öböl világbajnoksága lehetne.

Platini hangsúlyozta, sok egyeztetésre lesz még szükség a 2022-es vb-vel kapcsolatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik