Egygólos magyar siker Horvátország ellen

Vágólapra másolva!
2009.12.15. 20:46
Címkék
A januári hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar futsalválogatott taktikus, gyors kontrákra építő játékot bemutatva, Sivák Péter góljával 1–0-ra győzött Horvátország ellen Gyöngyösön.
Sivák Péter (labdával) lőtte a meccs egyetlen gólját (Fotó: Korponai Tamás)
Sivák Péter (labdával) lőtte a meccs egyetlen gólját (Fotó: Korponai Tamás)

Kozma Mihály szövetségi edző csapata ma eredetileg Afrika bajnokával, Líbiával találkozott volna, de mivel az arab gárda az új típusú influenza miatt lemondta a szereplést, így Gyurcsányi Zsolték Horvátországot fogadták Gyöngyösön.

Kozma Mihály a találkozó előtt elmondta, a mérkőzés jól szolgálta a januári hazai rendezésű Európa-bajnokságra való felkészülésünket, ugyanis az Eb-ről lemaradó horvátok nagyon hasonló játékerőt képviselnek, mint a kontinenstornán a mieinkkel egy csoportban szereplő cseh válogatott (Azerbajdzsán szerepel még a csoportban).

 KOZMA: EZ A MECCS AZ ELSŐ ÁLLOMÁS VOLT

„Ez a mérkőzés a mostani edzőtábor első állomása volt. Először is taktikailag és mentálisan kell felépíteni a csapatot, ennek pedig a védekezés a legfontosabb eleme, csak jó védelemre lehet hatékony támadójátékot alapozni. Ma még ezt nem tudtuk tökéletesen megoldani, de egy nagyon jó horvát csapatot tudtunk legyőzni. Sikerünket többek között annak köszönhetjük, hogy a második félidőben kijjebb toltuk a védekezésünket, nem hagytuk, hogy beszorítsanak minket" – értékelte a találkozót Kozma Mihály szövetségi edző a Sport TV-nek adott nyilatkozatában. A szakvezető külön kiemelte Pallai Gábor kapus teljesítményét.

Az első félidőben a horvátok birtokolták többet a labdát, mégis a mieink játszottak a kapura veszélyesebben. A 7. percben egy kisebb lökés után megszereztük a labdát, Gyurcsányi kényszerítőzött Sivák Péterrel, aki a villámgyors akció végén közelről a kapuba passzolt. Ez volt a hatodik gólja a válogatottban. 1–0

A területvédekezést és szoros emberfogást jól kombináló, kontratámadásokra alapozó magyar csapatnak még egy nagy helyzete volt az első játékrészben: három a kettő ellen vihettük kapura a labdát, de Trencsényi János lövésébe beleléptek a horvátok.

A félidő hátralévő részében a vendégeknek is volt helyzetük, de nem tudtak túljárni Pallai Gábor kapus eszén.

A második félidő is vendéghelyzettel indult, de a jobb oldali akció végén a horvátok nem találták el a kaput.

A játék képe a folytatásban sem változott, a horvátok domináltak, de a mieink támadásai veszélyesebbek voltak, Gyurcsányinak és Angyalosnak is volt egy-egy jó lövése, a horvát kapus azonban védeni tudott.

A félidő második felére elfáradtak a vendégek, ekkor Gyurcsányinak és Siváknak is volt helyzete, de ezek kimaradtak.

Az eredmény már nem változott, Magyarország 1–0-ra győzött. A két válogatott holnap Győrben is megmérkőzik.

FUTSAL
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 1–0 (1–0)
Gyöngyös, Városi Sportcsarnok, 1300 néző. V: Iványi Zoltán, Kovács Gergely
MAGYARORSZÁG: Pallai – Angyalos, Trencsényi, Lovas, Fekete. Cs: Nagy G., Sivák, Madarász, Gyurcsányi, Dróth. Szövetségi kapitány: Kozma Mihály
HORVÁTORSZÁG: Jukic – Capari, Despotovic, Banic, Palavra. Cs: Grcic, Dulvat, Petric, Bajrusovic, Penava, Hovak. Szövetségi kapitány: Alen Delpont
Gólszerző: Sivák (1–0) a 7. percben

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik