MTI 2020.08.04 15:34 Frissítve: 2020.08.05 23:46

Edzősors: Mauricio Pochettino topligás klubhoz szerződne

A Tottenham Hotspur labdarúgócsapatától novemberben menesztett vezetőedző, Mauricio Pochettino a legjobb öt európai bajnokság valamelyikében szeretne visszatérni a kispadra.

Pochettino topligás klubhoz vágyik (Fotó: AFP)


Az argentin szakvezető – akinek irányításával a londoniak tavaly Bajnokok Ligája-döntőt játszottak – a spanyol El País lapnak azt mondta, bár boldog Londonban, szeretne mielőbb ismét csapatot irányítani.

„Olyan klubnál szeretnék dolgozni, amelynél az elnök, a játékosok és a szurkolók ugyanazért, közösen képesek dolgozni, és hisznek abban, hogy a munka gyümölcsöző lesz” – fogalmazott a 48 éves edző.

Hozzátette, a Premier League rengeteget profitált a marketingtevékenységéből, de ő a spanyol, az olasz, a német és a francia bajnokságot is sokra tartja, és bármelyikben szívesen dolgozna.

„Olyan világban élünk, ahol az eredmények számítanak, az ugyanakkor nagy kérdés, ki mondja meg, mi a jó eredmény? Az, ha győzöl, vagy az, ha felülteljesíted az elvárásokat?” – utalt Pochettino arra, hogy bár a Tottenhamnél töltött öt és fél idénye alatt egyetlen trófeát sem sikerült gyűjtenie, viszont négyszer is BL-indulást érő helyre irányította a csapatot úgy, hogy két évig nem szerződtettek új labdarúgót.

Sajtóhírek szerint az argentin szakembert a Benfica és az AS Monaco is szívesen látta volna a kispadján, ám ő olyan klubot keres, amely illeszkedik az általa képviselt játékfilozófiához.

2020.09.13 21:36:28

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A sportban is létezik hierarchia, alá- és fölérendeltség, ennek klasszikus példája az edző-versenyző kapcsolat. Ha tetszik, ha nem, az a nagy helyzet, hogy az esetek döntő többségében a tréner áll feljebb.

2020.09.13 17:52:25

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Gyurgyevóban a hazaiak kétgólos játékosa, Gheorghe piros lapot kapott a hajrában, Safranko gólja pontot ért.

2020.09.12 17:26:12

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)

A dunaszerdahelyiek már a 34. percben megfogyatkoztak, de így is legyőzték a mumus Rózsahegyet.