Edzősors: Maradona hosszabbított mexikói klubjával

Vágólapra másolva!
2019.01.04. 17:24
null
Maradona a következő szezonban is a Dorados trénere lesz (Fotó: AFP)
Diego Maradona a következő szezonban is a mexikói másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Dorados de Sinaloa vezetőedzője lesz, célja, hogy élvonalba kerüljön vele.

 

A hírt pénteken Maradona képviselője, Matias Morla jelentette be. Hangsúlyozta: a klubhoz szeptemberben szerződtetett argentin szakember célja, hogy a teljes idényen át ő irányítsa a csapatot, amellyel feljutna az élvonalba.

A játékosként világbajnok Maradona edzőként nem tudott maradandót alkotni. Hazája válogatottját 2008 és 2010 között vezette, majd az Arab Emírségekben dolgozott: az al-Vaszl után a második ligás al-Fudzsaira csapatát irányította.

A Doradosnál azonban sikeres volt: a középmezőnyben lévő csapat az irányításával „megtáltosodott”, és bekerült az Apertura (őszi szakasz) döntőjébe, amelynek visszavágóján csak hosszabbításban maradt alul. Az 58 éves argentin edző a szezon végén visszatért hazájába, a csapat így nélküle készült a Clausurára (tavaszi szakasz), amelynek első összecsapásán, szombaton Maradona még nem lesz ott a kispadon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik