Edzősors: „Ismerem a Duchatelet-féléket, bábokat akarnak”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.05. 12:30
Mircea Rednicet 2012 októberében nevezték ki a belga élvonalbeli Standard Liege labdarúgócsapatának vezetőedzőjének, fő feladata az volt, hogy a csapatot kijuttassa a nemzetközi porondra. Ez sikerült is (a Gent elleni 7–1-es kiütéssel), ám a román trénert kirúgták, aki ezért Roland Duchatelet-t, a klub tulajdonosát bírálta.

„Ismerem az ilyen Duchatelet-féle elnököket, Romániában is van pár belőlük. Sikerük van az üzletben, és azt hiszik, mindent megtehetnek. Pénzzel azonban nem lehet mindent megvenni – mondta Mircea Rednic a Sport Voetbal Magazine-nak, majd beszélt Roland Duchatelet fiáról, Roderickról, aki az Újpest tulajdonosa. – Duchatelet azt csinál a magyar klubjával, amit akar. Ismerem Rolandot, sohasem fog megváltozni, nem akarok vele többé együtt dolgozni. Nem tisztelt."Mircea Rednic a Sport Voetbal Magazine-nak, majd beszélt Roland Duchatelet fiáról, Roderickról, aki az Újpest tulajdonosa. – Duchatelet azt csinál a magyar klubjával, amit akar. Ismerem Rolandot, sohasem fog megváltozni, nem akarok vele többé együtt dolgozni. Nem tisztelt."

„A nagy kluboknál a tulajdonosok bíznak a technikai vezetőkben és az edzőben. Ha nem érik el a kitűzött célokat, kirúgják őket. Itt semmit sem szóltak, és most nincs munkám..." – fogalmazott a román tréner, majd hozzátette: Duchatelet bábokat alkalmaz a klubjánál.

Rednic – akinek a helyére az izraeli U21-es válogatott szövetségi kapitányát, Guy Luzont nevezték ki a Standardnál – játékosként is megfordult a Standard Liege-ben, a román válogatottban pedig 83-szor lépett pályára. Edzői karrierjét 2000-ben kezdte, azóta 14-szer váltott klubot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik