Ecuadori és 25 éves az U20-as perui csapat játékosa

Vágólapra másolva!
2013.01.24. 18:41
null
Barrios-Espinosa azonosítója, jobbra pedig a játékos (Fotó: Perú21)
Szerdán hírt adtunk arról, hogy a Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) az ecuadoriak feljelentése alapján vizsgálatot indított Peru ellen. Az ecuadoriak vádja szerint a perui U20-as válogatottban rendszeresen szerepelt a 17 éves Max Barrios, aki a jelek szerint valójában a 25 éves ecuadori Juan Espinosa…

„A legutóbbi információ szerint Barrios hazatér Limába, hogy magyarázatot adjon a Perui Labdarúgó-szövetségnek” – közölte a CONMEBOL szóvivője, Néstor Benítez.

Az ecuadoriak állítása szerint Barrios 1987-ben, Machala városában született, tehát nem elég, hogy állampolgársága nem stimmel, hanem jócskán túlkoros is… A perui papírok szerint viszont a Max Barrios Prado nevű játékos 1995-ben, Észak-Peruban született. Az ecuadori LDU de Loja elnöke, Jaime Villavicenio az 1987-es születésű Juan Espinosaként azonosította a futballistát, és megerősítette, hogy klubjában játszott.

Az ecuadori hatóságok közzétették Barrios-Espinosa hivatalos biometrikus azonosítóját, mely szerint 1987. július 23-án született, teljes neve Juan Carlos Espinosa Mercado, és már házas is.

Barrios (avagy Espinosa) apja szerint fia ártatlan.

„A fiam semmi rosszat nem tett, kettős állampolgársága van, és Peru színeit választotta. Minden papírja rendben van" – mondta.

Az ügyet a CONMEBOL fegyelmi bizottsága vizsgálja, és a vizsgálat eredménye befolyásolhatja a dél-amerikai U20-as kontinensviadal eredményeit is. Ennél persze sokkal súlyosabb következménye is lehet annak, ha a peruiakra rábizonyosodik a csalás: Mexikót kizárták az 1990-es világbajnokság selejtezőiről, miután hamis papírokkal túlkoros játékosokat küldött pályára az olimpiai kvalifikáció során.

A perui híradások szerint a futballista (és ha benne volt a csalásban, akkor apja is) börtönbe is kerülhet, közokirat-hamisításért tíz évre is ítélhetik. A perui és ecuadori nyilvántartó-hivatal összeveti a dokumentumokat, ezt követően indíthatja el az ügyészség az eljárást és emelhet vádat, – a teljes procedúra egy évig is eltarthat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik