Dzsudzsák és Toivonen feltartóztathatatlan volt

Vágólapra másolva!
2010.12.04. 21:35
null
Dzsudzsák Balázs (jobbra) és Ibrahim Afellay is betalált (fotó: Action Images - archív)
Címkék
A PSV magabiztosan győzte le a Heracles Almelót a holland labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában. Dzsudzsák Balázs egy góllal és két gólpasszal vette ki a részét a sikerből.

Dzsudzsák Balázs csapatára a Sampdoria elleni sikeres Európa-liga-mérkőzés után a hazai bajnokságban a Heracles Almelo csapata várt, és az eindhoveni együttes egyértelműen esélyesként várta az összecsapást.

A hazai szurkolóknak nem volt elég a hóesés, még egy hideg zuhanyt is kaptak a félidő közepén, amikor vezetést szerzett a Heracles: Douglas beadását Everton szépen fejelte a jobb sarokba.

A PSV-t nem törte meg a gól, és bár Ola Toivonen kihagyott egy hatalmas ziccert, a félidőre már Fred Rutten legénysége vonult előnnyel. Előbb a 38. percben Dzsudzsák lövése került a gólvonalon túlra, majd Toivonen mozgott keresztbe, jött is a labda Dzsudzsáktól, és a svéd kilőtte a bal sarkot.

A második játékrész elején nagyon csendben csordogált a mérkőzés, a PSV szemmel láthatóan meg volt elégedve a dolgok állásával, a legkevésbé sem erőltette a támadásokat. Erre rá is fizetett az együttes, a saját tizenhatosánál Orlando Engelaar volt bizonytalan, Everton elvette tőle a labdát, betört a tizenhatoson belülre, majd szépen a bal sarokba helyezett.

A vendégek a 70. percben ráadásul emberhátrányba is kerültek, a lendületes Dzsudzsákot csak felborítani tudta Peter Reekers, Pol van Boekel így második sárgával kiállította a védőt. A PSV azonnal gólra válthatta volna emberelőnyét, de a Wilfred Boumát helyzetbe hozó Toivonen lesen állt. Két perccel később azonban már semmi sem mentette meg a Heraclest: Dzsudzsák egyedül maradt a bal oldalon, beadását pedig Toivonen közelről a hálóba pofozta.

Ibrahim Afellay és Marcus Berg is feliratkozott a végén a gólszerzők közé, a PSV végül magabiztosan szerezte meg a három pontot. Dzsudzsák egy góllal és két gólpasszal vette ki a részét a sikerből.

DZSUDZSÁK GÓLJA
 
   
DZSUDZSÁK ELSŐ GÓLPASSZA
 

 

DZSUDZSÁK MÁSODIK GÓLPASSZA
 

 

HOLLAND BAJNOKSÁG
17. FORDULÓ  
PSV–Heracles Almelo 5–2

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik