Dunaszerdahely: Bernd Storck hisz a DAC-ban – Világi Oszkár

Vágólapra másolva!
2020.05.28. 17:56
null
Világi egy hullámhosszon van Storckkal (Fotó: Tumbász Hédi)
A labdarúgó Fortuna Ligában szereplő DAC klubtulajdonosa, Világi Oszkár bízik abban, hogy Bernd Storck személyében végre hosszú távra talált edzőt. Az Új Szó többek között az új mester kinevezéséről és arról is beszélgetett vele, hogy a koronavírus-járvány okozta helyzet mennyire alakítja át a jövőben a világ labdarúgását.

Május 21-én jelentette be a Dunaszerdahely, hogy a menesztett Hélder Cristóvao utódja a korábbi magyar válogatott szövetségi kapitány, Bernd Storck lesz. A DAC tulajdonosa, Világi Oszkár a bejelentés előtt több edzővel is beszélt, és elmondta az Új Szónak, hogy mi szólt elsősorban a német szakember mellett.

„Alapvetően Storck mellett az szól, hogy küzdő ember, eredmények vannak mögötte, hogy azokat a csapatokat, amelyeket irányított, sikerre vitte. Fontos volt, hogy szereti a fiatalokat és tud velük dolgozni. Olyan stílust preferál, amely közel áll hozzánk. Ambiciózus emberről van szó, aki sikerorientált és elszánt. Egy hullámhosszon vagyunk, és bízom benne, hogy mind a ketten jó döntést hoztunk” – mondta Világi.

A klub tulajdonosa reméli, hogy Storckkal sikerül olyan kapcsolatot kialakítani, hogy nem egy-két évig marad a csapatnál, hanem tovább.

„Szimpatikus volt Storck esetében, hogy nem rövid távú projektnek veszi a DAC-ot, hanem hisz ebben a projektben, és más ajánlatokkal szemben választotta a DAC-ot. A másik oldala pedig az, hogy azokkal az edzőkkel tudok igazán jól működni, akik ismerik ezt a régiót, és van tapasztalatuk ezzel a közeggel. Főleg a magyar futballal és értik DAC a kontextusát” – fogalmazott Világi, aki kitért arra is, hogy nem volt alapfeltétel a korábbi tapasztalat a magyar labdarúgás terén, de előnyt azért jelentett.

„Megnéztük, hogy kik azok, akikkel együtt tudnánk dolgozni, és egy plusz volt, ha volt neki ilyen tapasztalata. Nagyon felkészült volt, amikor beszélgettünk, nagyon sok mindent tudott a DAC-ról. A játékosokról is, több meccsünket végignézte felvételről, volt elképzelése róla, hogy hol tartunk és hová juthatunk. A beszélgetéseink nem arról szóltak, hogy a DAC-ot kellett bemutatni, hanem arról, hogyan lehetne a DAC-ot jobbá tenni. Ma már nem úgy van, hogy nekünk kell mesélni arról, hogy mi a DAC, erősödtünk annyit az európai labdarúgásban, hogy ismerik a klubunkat” – magyarázta a Világi, aki kitért arra is, hogy milyen hatása lehet a jelenlegi krízishelyzetnek a világ labdarúgására.

„Gazdasági válság előtt állunk, ami nagyon mély válság lesz. Mindenképpen csökkenni fog a nagy kluboknak is a jövedelme. Meg kell gondolni, hogy a játékosfizetéseket nem kell-e behatárolni. Az átigazolási rendszert érdemes lenne átgondolni, mert biztos van ennél jobb és méltányosabb is. Óriási kihívás lesz a futballnak, hogy újraszervezze magát, s ebben az UEFA-nak és a FIFA-nak is nagy szerepe lesz. Biztos, hogy az elkövetkezendő egy-két évben lesznek a futballban nagy változások. Remélem, ez számunkra is jó irány” – vélte Világi Oszkár.

A teljes interjú ide kattintva olvasható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik