NAGY ZSOLT (Dunaszerdahely) 2020.07.01 19:03 Frissítve: 2020.07.01 19:04

Dunaszerdahely: a hely, ahonnan a Nélküled útjára indult

Dunaszerdahelyen több vendéglátó egység is található, ahová a DAC-szurkolók szívesen térnek be csapatuk mérkőzése előtt, de a Turul bárnak speciális szerep jutott a klub életében. A 2009-ben nyitott helyen található ugyanis az a jelenleg is működő zenegép, ahonnan az Ismerős Arcok együttes Nélküled című dala hódító útjára indult és az évek alatt a klub himnuszává vált.

 

A Turul bárnak speciális szerep jutott a klub életében (Fotó: Török Attila)

„A zeneszám már régebb óta benne volt a gépben, sokan ismerték és szerették – meséli Bödők Boglárka, a Turul bár üzletvezetője. – Egyszer felvetődött az ötlet, hogy akár a mérkőzésen is énekelhetnék, így a klubnál bemondóként dolgozó Bíró Tamás bevitte a stadionba, lejátszotta valamelyik összecsapás előtt. Mivel nagyon jó fogadtatást kapott, mindenkinek egyből megtetszett, beépítették a repertoárba. A dalszöveget szórólapon osztották szét, hogy a szurkolók minél hamarabb megtanulják, minden széken rajta volt. Ahogy nőtt a dal népszerűsége, a vezetőséggel is meg lett beszélve, hogy minden mérkőzés előtt lejátsszák.”

(Fotó: Török Attila)

A bár nem csak ebből a szempontból tölt be fontos szerepet a DAC-drukkerek életében. Amellett, hogy az Yellow Blue Supporters (YBS) szurkolói csoport törzshelyének számít, és a dolgozók sok Magyarországról érkező szurkolónak is segítenek jegyhez jutni, bármilyen futballfanatikus találhat magának itt érdekességeket.

A falakat mindenhol sálak, mezek, kapuskesztyűk és egyéb ereklyék díszítik, központban a sárga-kék klubbal és a magyar válogatottal. Aki pedig nem fér be a lelátóra vagy csak jobban élvezi a bár hangulatát, a helyszíni kivetítőn is követheti a dunaszerdahelyiek összecsapásait.

(Fotó: Török Attila)
(Fotó: Török Attila)
(Fotó: Török Attila)

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
RÁJÁTSZÁS, 3. FORDULÓ
20.00:
FC DAC 1904 (Dunaszerdahely)–Slovan Bratislava (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A „NÉLKÜLED” EGY DAC–SLOVAN MÉRKŐZÉS ELŐTT

2020.08.08 13:35:51

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Niko Kovac és Mitchell új érát nyit a hercegségben, Heller és Jovics is érkezhet, de első a védelem!

2020.08.08 20:06:52

Minden más foci BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Mi a tanulság? Az sajnos nincs. Illetve annyi, hogy az eredmény minősít. De csak utólag. A tiltó, tűrő, támogató döntést viszont előre kell meghozni. Mondhatnánk, inni csak a győztesnek szabad.

2020.08.06 10:44:13

Minden más foci KOVÁCS GERGELY (Képes Sport)

Százgólos csapatok a Barcelonától a Juventuson és a Liverpoolon át a Bayern Münchenig.

2020.08.05 23:07:00

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Nem tudom értelmezni, amikor egy sikerekbe beleőszült világsztár futballista még egy bőrt lehúzandó gyakorlatilag begurul egy közép-kelet-európai bajnokságba.

2020.08.05 14:48:21

Minden más foci TŐKE JÁNOS

A TSC a 22. perctől kezdve emberhátrányban játszott, de így is nyert Belgrádban.