Domenech: „Henry gyenge formája elgondolkodtató”

Vágólapra másolva!
2010.03.04. 16:35
null
A Barca csatára szerint a vb-esélyes spanyolok ellen csak kergették a labdát (Fotó: Reuters)
Címkék
Szerda este felkészülési mérkőzésen meglehetősen alárendelt szerepet játszott és kétgólos vereséget szenvedett a francia válogatott a vendég spanyol csapattól. Az önmagát messze alulmúló Thierry Henry úgy gondolja, ellenfelük a nyári dél-afrikai világbajnokság egyik favoritja, de saját csapatában is sok lehetőséget lát. A szövetségi kapitány szerint nem az az igazi Henry, akit tegnap a pályán láttunk.

„A Barcelonánál nem vagyok hozzászokva, hogy csak kergetem a labdát – kezdte Thierry Henry. – Számomra az egyetlen pozitívumot az jelenti a tegnapi mérkőzéssel kapcsolatban, hogy egyáltalán játszottam. Nehéz úgy jól szerepelni, hogy hozzá sem érsz a labdához.”

 „Nem fogunk bocsánatot kérni, de nem mondjuk azt sem, hogy normális dolog volt így kikapni. Sok lehetőség van a csapatunkban, de tegnap ritmustalanul játszottunk. A spanyolok pedig, meg kell hagyni, csodálatos csapatot alkotnak. Ha olyan játékosaid vannak, mint Silva, Senna, Xavi, Cesc, Villa, Iniesta, és csereként Torrest tudod felküldeni a pályára, nincs nehéz dolgod” – tette hozzá a francia válogatott történelmének legeredményesebb játékosa.

„Véleményem szerint Spanyolország és Brazília a legnagyobb favoritja a nyári világbajnokságnak. A pár évvel ezelőtti francia csapatra emlékeztetnek. Tegnap a világbajnoki címre esélyes gárdát és egy olyan csapatot láttunk a pályán, amelynek még nagyon sokat kell fejlődnie" – összegzett Henry.

„Mindenki jól tudja, hogy Henry sokkal jobb játékos annál, mint akit szerdán a pályán láttunk. Jelenlegi formája persze kérdéseket vet fel, de nincs miért aggódni. A felkészülési időszak azt fogja szolgálni, hogy mindenkinek megmutathassuk, ki is ő valójában” – ezt már a francia válogatott szövetségi kapitánya, Raymond Domenech nyilatkozta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik