POLGÁR LÁSZLÓ (Varasd) 2020.09.28 16:16

Dinamo Zagreb: Gvardiolt Lipcsébe, a volt fradistát Törökországba adták el

Az RB Leipzig szerződtette a Dinamo Zagreb 18 éves védőjét, Josko Gvardiolt – tudtuk meg hétfőn a német labdarúgóklub hivatalos bejelentéséből. A fiatal horvát labdarúgó egyelőre marad zágrábi nevelőegyesülete kötelékében, és jövő nyáron csatlakozik Gulácsi Péter csapatához.

Josko Gvardiol (jobbra) a Ferencváros elleni BL-selejtezőn (Fotó: Török Attila)

 

A lipcseiek öt évre szóló, 2026 nyaráig érvényes szerződést kötöttek a horvát U21-es válogatott védővel. Korábban beszámoltunk arról, hogy a Bayern München is figyelte Josko Gvardiolt, és érdeklődött iránta az angol élvonalba visszajutó Leeds United is.

Gvardiol vételára horvát sajtóinformációk szerint 19.5 millió euró, amely bónuszokkal még több lehet, illetve a lipcseiek a későbbi továbbértékesítésnél 20 százalékot a Dinamo számára utalnak.

Egy másik belső védőjét is eladta a Dinamo: a rutinos Emir Dilaver a Caykur Rizesporhoz igazolt. A korábbi Ferencváros-játékos egymillió euró fejében került a török élvonalbeli csapathoz.

Mindkét labdarúgó szerepelt az idei, Ferencváros elleni vesztes BL-selejtezőn, mely után a horvátok az Európa-liga-selejtező playoffjában szerepelhetnek, és csütörtökön az észt Flora Tallinnt fogadják a csoportkörért.

2020.10.22 09:19:01

Minden más foci L. PAP ISTVÁN

Jézus, a Coca-Cola és ő – szerinte ezt a hármat a világon mindenki ismeri…

2020.10.20 23:30:51

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Legalább ilyenkor nincs igaza egy fiatal német játékvezetőnek, Simon Henningernek, aki szerint a futball legnagyobb baja, hogy a szekerét a játékosok, az edzők és a bírók nem ugyanabba az irányba tolják.

2020.10.18 22:35:06

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

TRANSZFEREK. Utat mutat a Dinamo, a Zenit, a Benfica, az Ajax is ügyesen tett-vett ősszel, eközben Kínában...

2020.10.19 15:29:57

Minden más foci SZABÓ GÁBOR

Az öntörvényű Simonyi Imrét felbosszantotta Göröcs János mellőzése, rémregényt írt volna róla.