Dinamo: a négyéves kizárás miatt többen menekülnének

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.23. 18:33
Több sztárjátékos is menekülne a Dinamo Moszkvából. A francia L’Équipe szerint Mathieu Valbuenának, Yann M'Vilának és William Vainqueurnek is el kell gondolkoznia azon, hogy marad-e az orosz csapatnál, amelynél a fizetéscsökkentések mellett az is rontott a hangulaton, hogy az UEFA négy évre eltiltotta a csapatot az európai kupákban való szerepléstől.

A pénzügyi fair play szabályzat megsértése, a túlzott futballistafizetések és a szabálytalan – az egyesületnek indokolatlanul magas támogatást garantáló – szponzori szerződésekmiatt súlyos büntetéssel sújtott Dinamo még évekig az orosz határon belülre reked, ami nem jó kilátás a sztárlégiósoknak.

Dzsudzsák Balázs hasonló cipőben jár, a magyar válogatott játékosa iránt a német Hertha és több török klub érdeklődik, s korábban olaszországi ajánlatokról is volt szó.

A Dinamo az orosz bajnokság negyedik helyezettjeként indulhatna az Európa-ligában, de az UEFA döntése értelmében 2019 nyaráig nem szerepelhet a nemzetközi sorozatokban.

A Dinamo büntetésének egyik alapjául szolgáló pénzügyi fair play szabályzat közben az Európai Bíróság célkeresztjébe került, mert sértheti az alapvető szabad versenyjogokat, mint a szabad európai munka- és tőkeáramlást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik