Dia Euro 2013: fantasztikus diadal, Magyarország a bajnok!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.29. 20:14
null
Fantasztikus teljesítménnyel a magyar válogatott nyert Zárában!
Minden előzetes várakozást felülmúlva Magyarország megnyerte a cukorbetegek részére megrendezett Dia Euro 2013 futsaltornát a horvátországi Zárában (Zadar). A Hevesi Tamás vezette csapat a döntőben hatméteresekkel győzte le Portugáliát.



Nem sokkal a döntő előtt Hevesi Tamás kapitány az utolsó megbeszélésen elmondta, a céljukat már régen elérték, minden meccs ajándék, úgyhogy senki se merjen szomorú lenni, ha esetleg nem nyernek.

Még az elődöntőnél is jobb hangulatban kezdődött a finálé. A portugálokat támogatták a horvát szurkolók, de a mieink mellett a szlovákok, románok és a lengyelek is felsorakoztak.

A 3. perc végén vezetést szerzett a portugál válogatott, a közepes erejű lövésbe Nagy János csak beleért. A 10. percben aztán újabb gólt kapott a magyar csapat. Szerencsére fél perc múlva gyönyörű passzjáték után Czernai Gábor szépített, így ismét egy gól volt a hátrány (1–2).

A 11. percben egy teljesen egyértelmű büntetőt nem ítélt meg a játékvezető, de a 18. percben a sors visszaadta, amit a spori elvett. Egy remek szögletvariáció után Czernai belecsúsztatott a labdába, ami a bal kapufáról a hálóba pattant. A portugálok időt kértek, de a játékrész végéig már nem változott az állás (2–2).

A második félidő magyar fölénnyel kezdődött, ami aztán a 30. percben góllá is érett: Sándor Balázs húzott el a jobb oldalon, középen Tordai Vince pedig két méterről a kapuba passzolt (3–2).

A 36. percben majdnem kettőre nőtt a magyar előny, de nagy helyzetben hibáztunk, majd a 37. percben egyenlítettek a portugálok, Nagy Jánosnak nem sok esélye volt a hárításra (3–3). Végül a hatméteresekre maradt a döntés.

Csakúgy, mint az elődöntőben, most is Sándor Balázs állt a kapuba Nagy helyére. Akkor bevált, most miért ne?

A történelem ismételte önmagát. Bár az első sorozat után még hátrányban voltunk, onnantól kezdve nem hibáztunk. A horvátok elleni mérkőzéshez hasonlóan most is Kurucz Gábor lőtte be a mindent eldöntő hatméterest. Magyarország a Dia Euro 2013 győztese!

A torna legjobb játékosának a hat gólt szerző Czernai Gábort választották meg.

DIA EURO 2013, ZÁRA (ZADAR)
Döntő
: Magyarország–Portugália 3–3 (2–2 – hatméteresekkel: 7–6
G: Czernai (10., 18.), Tordai (30.), ill. Goncalves (3., 10.), Rodrigues (37.)
A 3. helyért
Lengyelország–Horvátország 1–3
A torna végeredménye: 1. Magyarország (Brondics Péter, Czernai Gábor, Földvári Dániel, Kása Imre, Kurucz Gábor, Nagy János, Sándor Balázs, Tillinger Boldizsár, Tordai Vince, kapitány: Hevesi Tamás), 2. Portugália, 3. Horvátország, 4. Lengyelország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik