De Jong a legjobban kereső holland focista

Vágólapra másolva!
2010.02.04. 14:44
null
Nigel de Jong évi 8.1 millió euróért "gyűrődik" (Fotó: Action Images)
A Sportweek című holland lap összeállította a 2009-ben legjobban kereső holland útlevéllel rendelkező száz sportoló névsorát. A lista élén egy baseballos található, a második azonban a Manchester City középpályása, Nigel de Jong.

 

A Sportweek a 2009-es évet vette alapul, és ebben az időszakban is megőrizte első helyét Andruw Jones. A Chicago White Sox baseballosa egy év alatt 10.1 millió eurót zsebelt be, ezzel ő az egyetlen holland, aki a tízmilliós álomhatárt átlépte.

A Holland-Antillákról származó klasszist Nigel de Jong követi. A holland válogatott középpályás 2008-ban még csak a 16. helyen állt, ám a Manchester Citynél kötött egy olyan szerződést, amellyel tavaly már 8.1 millió eurót kasszírozott.

A legjobb ötben további három labdarúgó található, a harmadik helyre visszaeső Ruud van Nistelrooy hét és fél milliót, a hatodikról a negyedik helyre felugró Arjen Robben hétmilliót, míg a harmadikról ötödikre lecsúszó Edwin van der Sar 5.8 milliót tesz zsebre.

Az otthon szereplő hollandok közül Ibrahim Afellay keresett a legjobban, 2.1 millió eurójával a ranglista 23. helye az övé. Őt csapattársa, Orlando Engelaar és a feyenoordos Roy Makaay követi az 1.8 millió eurót érő 30. helyével. Az Ajax legértékesebb hollandja a 32. helyen álló Maarten Stekelenburg kapus (1.75 millió euró).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik