Dánia: félbeszakadt a kupadöntő, 40 embert vittek el

Vágólapra másolva!
2020.07.02. 11:10
Negyedórára félbeszakadt szerda este a labdarúgó Dán Kupa döntője, mert a szurkolók nem tartották be a távolságtartási szabályokat.

A SönderjyskE–Aalborg találkozóra 1750 néző mehetett be, ám sokan nem tartották be a rendelkezéseket és tömörültek. Eleinte a hangosbemondó sikertelenül kérte őket, hogy tartsák be a kötelező távolságot, de mivel erre nem voltak hajlandóak, félbeszakadt a mérkőzés, a rendőrség pedig több mint negyven embert elszállított a helyszínről.SönderjyskE–Aalborg találkozóra 1750 néző mehetett be, ám sokan nem tartották be a rendelkezéseket és tömörültek. Eleinte a hangosbemondó sikertelenül kérte őket, hogy tartsák be a kötelező távolságot, de mivel erre nem voltak hajlandóak, félbeszakadt a mérkőzés, a rendőrség pedig több mint negyven embert elszállított a helyszínről.

A dán kormány kedden adott engedélyt arra, hogy emelt számú szurkoló látogathasson ki a stadionba.

„Nagyon bosszantó, hogy a közönség egy része nem tartja tiszteletben a mindannyiunk védelmére hozott szabályokat. Remélem, ez jelzés lesz mindenkinek” – fogalmazott Joy Mogensenkulturális és egyházügyi miniszter.

A döntőt 2–0-ra a SönderjyskE nyerte, és ezzel története első kupadiadalát aratta.

DÁN KUPA, DÖNTŐ
Aalborg–SönderjyskE 0–2

Card

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik