Dánia: biztonságos pirotechnikán dolgoznak a szövetséggel

Vágólapra másolva!
2016.12.21. 19:41
null
Kék és sárga, a Bröndby színei
A Bröndby a Dán Labdarúgó-szövetséggel és egy pirotechnikai szakértővel karöltve biztonságos, legálisan alkalmazható pirotechnikai eszköz kifejlesztésén dolgozik.

 

A pirotechnikai eszközök használata a legtöbb európai bajnoksághoz hasonlóan a dán stadionokban is tilos. Ennek ellenére több szurkolói csoport próbálja ily módon fokozni a mérkőzések hangulatát, ezzel persze büntetési pénzeket maguk után vonva.

A Bröndby – ahol Bódog Tamás másodedzőként dolgozik – már egy éve dolgozik azon – a dán szövetséget, a saját ultracsoportjait és egy szakértőt bevonva –, hogy a tűzijátékok egy biztonságos fajtáját kifejlessze. Az új eszköz lényege abban rejlik, hogy a hagyományosnál jóval alacsonyabb a működési hőmérséklete, gyakorlatilag bárki tűzbe teheti a kezét, szó szerint, a sérülés veszélye nélkül – olvasható a Bröndby honlapján.

Még csak az első lépéseknél tartanak a projekt résztvevői, ám nagyon bíznak benne, hogy a szurkolók hamarosan már legálisan vihetik be és használhatják az új technikával kifejlesztett tűzijátékokat.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik