Dani Alves: Párizs megér egy mesét. És 15 misit...

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.15. 23:24
null
Dani Alves immár Párizsban (Fotó: AFP)
Tart a fesztiválok dandárja, végre felértékelődik a tanári pálya, kezdődik a gyümölcsvita a lekvár- és a pálinkalobbi között, legszívesebben elutaznánk last minute-be, túl vagyunk minden idők legjobb alapozásán, és, mint a bolond, dolgozunk, hogy majd kicsit pihenhessünk – azaz idén is elérkeztünk a nyári átigazolási idényhez. Szokásunk szerint az angolokkal kezdtünk, majd az olaszokkal folytattuk, hogy a németek után elérkezzünk a franciákhoz.

 

A nyár egyik legérdekesebb transzferét szolgáltatta az örökifjú jobb oldali mindenes, Daniel Alves, aki kissé meglepő módon egy év után máris otthagyta a Juventust, és gyorsan meg is egyezett szóban korábbi barcelonai mesterével, Pep Guardiolával, hogy a Manchester Cityben folytatja.

Igen ám, de miközben Alves az esküvőjével foglakozott, óvatlanul hagyta magát meggyőzni – nem, nem a legénybúcsún duhajkodott egy merészet, hanem eljutott hozzá a PSG szerelmes üzenete, miszerint a franciák megduplázzák az angolok által ígért pénzt.

Az Alves-klán pedig osztott és szorzott, de főleg összeadott: a City éves hétmillió eurót kínált a brazilnak, a PSG meg éves tizennégymilliót, és ugyebár utóbbi helyen atombiztos minimum két bajnoki és két kupaprémium.

No, és az iram sem olyan szívdöglesztő, tegyük hozzá ezt is, hiszen bár a harmincnégy esztendő Alves futballján egyáltalán nem látszik, de az Idő nevű nagy játékost ő sem tudja kicselezni...

A probléma csak az, hogy miután angol lapok egybehangzó véleménye szerint szóban megegyezett a Cityvel, hogy ott folytatja, természetesen azt nem mondhatta Alves, hogy „bocsi, srácok, de ott a két év alatt jó tizenötmillió euróval többet keresek, mint nálatok, úgyhogy visszaszívom az ígéretet, nekik írok alá”, hanem előállt egy egyéni nyilatkozattal.

„Nem vagyok őrült, nem akarok minden szabályt megváltoztatni, de azt nem tudtam feldolgozni, hogy a Juvénél megtiltották, hogy zenét hallgassunk az öltözőben. Nekem ez így nem megy, én nem tudok zene és tánc nélkül élni – indokolta érdekesen már Olaszországból való távozását is a brazil, majd így folytatta: – Beszélgettem Pep Guardiolával, mielőtt aláírtam a PSG-hez. De inkább máshogy fogalmaznék, én beszéltem hozzá... Nem tudom, értett-e bármit abból, amit mondtam neki.”

Ritkán akad meg internacionális transzfer interperszonális diszkommunikáción.

Az ESPN értesülései szerint Alves a párizsi bérrel a manchesteri keret legjobban fizetett játékosa lett volna, heti pár ezer euróval mindenkinél többet keresve, de ezt nem engedhette meg magának, nem engedhették meg neki. Guardiola nagyon mérges volt Alves fordulata miatt (ha nincs az esküvő miatti extra szünet, már átesett volna a játékos az orvosi vizsgálatokon és az aláírási ceremónián is Manchesterben) – aztán a Tottenham Kyle Walkerje felé fordult a figyelme.

„Ha Pep bántva érzi magát, elnézést kérek tőle, de bajnok akarok lenni, ezért jó döntést hoztam. A klub meg akarja nyerni azt is, amit eddig még nem tudott. Sok barátom van Párizsban, a nejem is nagyon szereti ezt a várost” – zárta le az ügyet Alves, majd azzal a lendülettel fejest ugrott a transzferpiac habjaiba:

„Hogy Marco Verratti Barcelonába menne? Azért jöttem ide, hogy vele játsszak. Mi másért jöttem volna ide? Ezt üzenem neki. Együtt akarjuk megnyerni a Bajnokok Ligáját, ez a közös álmunk, és ez egyáltalán nem elérhetetlen.”

TÍZ ÉVE MÁR...

...hogy a PSG nyári csúcsigazolása a hatmillió euróért vett Zoumana Camara lett. Fiatalabb korában a pálya szélén futballozott az 1979-es születésű játékos, később középső védő lett belőle. Camara nagy tehetségnek indult, 2001-ben a felnőttválogatottban is bemutatkozhatott, és Konföderációs Kupa-győztes lett, játszott az Interben és az Olympique Marseille-ben is, de Párizsba már nevelőegyesületétől, St.-Étienne-től érkezett, korábban a Leeds Unitedet, a Bastiát, az Empolit és a Lenst is megjárva. Tele is lett a hócipője a nagy vándorlással, mert egészen 2015-ig maradt a piros-kékeknél, innen vonult vissza. Utolsó születésnapja játékosként a klubnál igazán emlékezetesre sikeredett, jelenleg egykori társait edzi Emery jobbkezeként.


Egyébként a klub harmincadik braziljának, Alvesnek az érkezése azt is jelenti, hogy a balhés Serge Aurier elhagyhatja a klubot, talán a Manchester United, az Inter vagy a Juventus kedvéért – a sportigazgató, a Portóban több gyémántot is kitermelő Antero Henrique és új jobbkeze, a frissiben visszavonuló Maxwell elengedheti még Thomas Meunier-t (a Real Madrid érdeklődik iránta), Blaise Matuidit (Juventus?, Manchester United?), Lucas Mourát (Fenerbahce?), Jesét (Fiorentina?), Ángel Di Maríát (Inter?), Alphonse Aréolát (Newcastle United) és Grzegorz Krychowiakot (Valencia?) is, míg a huszonnégy éves csatárért, Jean-Christophe Bahebeckért olasz és spanyol klubok hada áll sorban.

Ma már csak emlék...
Ma már csak emlék...


A Cityt Alves miatt talán azzal kárpótolja a PSG,
hogy húszmillió euró körüli összegért elhozza onnan a sajtó egy része által csak Katasztrófának becézett védőt, Eliaquim Mangalát, de kiszemelt még a francia sajtó szerint az Inter Joao Máriója és a Juve Juan Cuadradója, az új karmester a liverpooli Philippe Coutinho lehetne (ha eladnák, vagy eladnák már ezen a nyáron), mögé érkezhet Monacóból a sokoldalú, szűrőként és jobbhátvédként (lásd a Meunier–Madrid vonalat) is bevethető Fabinho.

Amikor a sajtó felvetette, hogy a PSG ajánlatot tett a Bayern München középpályásáért, Renato Sanchesért, a bajor tótumfaktum, Karl-Heinz Rummenigge sokat sejtető módon nem tiltakozott, de az biztos, hogy Neymar vagy Cristiano Ronaldo nem kerül Párizsba ezen a nyáron.

A fő nyári célpont a monacói Kylian Mbappé, akinek mostani bérénél majdnem tizenháromszor jobbat ajánl a PSG, azaz heti 230 ezer eurót; nagy kérdés, a százmillió euró körüli átigazolási díjra rábólint-e a hercegségbeli egylet.

A L’Équipe szerint a párizsi vezetők találkoztak már a játékossal és családjával, és rendkívül pozitív hangulatban zajlott az ismerkedési délután (a felszolgált menüről és az elfogyasztott italokról nem szólt a híradás).

Egy középcsatár mindenképpen kell még a párizsi keretbe, Edinson Cavani mögé érkezhet meglepő módon a Stoke Citytől Marko Arnautovic.

Maxwell visszavonulása miatt egy játékost már vett a klub: a spanyol Yuri Berchiche nemzetközi szinten ismeretlen, az utánpótlás-válogatottakban sem szerepelt, de a Real Sociedad így is tizenhatmillió eurót kapott a huszonhét esztendős játékosért, aki korábban az Athletic Bilbaóban és a Tottenhamben is megfordult. Érkezése azért is meglepő, mert a tavasz végén a torinói Alex Sandro, a kölni Jonas Hector és a dortmundi Raphaël Guerreiro is kiszemelt volt erre a posztra.

Ha már Dortmund: korábban többször is hírbe hozták a PSG-t Pierre-Emerick Aubameyanggal, de mostanában ezek a hírek elcsihadtak, ám a szélső Ousmane Dembélé talán mozdítható onnan. Nem mintha szélsőkben hiányt szenvedne a párizsi gárda.

Egy középső védő is kell még, érdekes módon a volt realos Pepével szóban már megegyezett a PSG, de a veterán védő Törökországot választotta az orvosi vizsgálatok után, állítólag a több játéklehetőség miatt. A párizsi edző, Unai Emery által nagyon jól ismert Éver Banegáról is lemaradt a klub, helyette a húszéves brazil középső középpályás, Thiago Maia érkezhet a Santostól, a meglepetés-kiszemelt ide a szenegáli Krépin Diatta (a 18 éves játékos Norvégiában futballozik, a Sarpsborgban); Matuidi utóda pedig a Nice színeiben az utóbbi idényben berobbanó középső középpályás, az elefántcsontparti Jean Michaël Seri lehet.

HÚSZ ÉVE MÁR

...hogy a nyári csúcsfogás Párizsban a hétmillió mai euróba kerülő Florian Maurice volt, akit az Olympique Lyon engedett el eme akkoriban tekintélyesnek számító összegért. Az akkor már válogatott támadó első és utolsó PSG-s idényében megnyerte mindkét hazai kupát, tíz gólt termelt, de mégis áttette székhelyét az ébredező Marseille-be, nyolcmillió euróért, hogy ismét együtt futballozzon régi cimborájával, Robert Piresszel (no és a Christophe Dugarry, Fabrizio Ravanelli csatárkettőssel). Itt is jól ment neki, ám kikopott a válogatottból, később a Celta Vigóban sem villogott, de a Bastiában még meg-megrázta magát, ennek ellenére biztosan keserű szájízzel tekintett vissza addigi karrierjére 2005-ös visszavonulásakor. Amely után az OL médiáinak dolgozott, jelenleg ugyanott a játékosmegfigyelői hálózat feje a 43 esztendős excsatár.

Az új sportigazgató szerződést hosszabbított a lassan harmincöt éves Thiago Mottával és a fiatal jobbhátvéddel, Alec Georgennel, profi kontraktust kínált a nagy George Weah 17 éves fiának, a csatár Timothynak, valamint hosszabbított a védelem tökéletes helyettese, a korábban a Barcelona által nagyon csábított Marquinhos is.

A keret fényességét jól jelzi, hogy a tavaly hatalmas reményekkel érkező Grzegorz Krychowiak és Hatem Ben Arfa nem fért be az Egyesült Államokba túrázni induló keretbe: előbbi felvette a kesztyűt, és harcolni akar a helyéért, utóbbi közösségi oldalain osztja meg világfájdalmát, igazságtalanságot kiáltva.

Mindketten tavaly érkeztek: a támadómindenes Ben Arfa ingyen, a védekezőspecialista Krychowiak 33.6 millió euróért – és mindketten havi négyszázezer eurót keresnek, azaz nem lesz könnyű eladni őket...

Az elmúlt idényben a spanyol Unai Emery egyébként vett két balszélsőt (Julian Draxler, Jesé), egy jobbszélsőt (Goncalo Guedes), két támadó középpályást (Giovani Lo Celso, Ben Arfa) és egy jobbhátvédet (Meunier), összesen 150 millió euróért, azaz az eddigi költekezéseket elnézve hosszú nyár vár még a párizsiakra!

Már csak azért is, mert eddig Jean-Kévin Augustin és Youssouf Sabaly eladása miatt pozitív a klub átigazolási szaldója, még úgy is, hogy a remek kapust, Salvatore Sirigut szolgálatai elismeréseképpen ingyen engedték vissza a Serie A-ba.

(transfermarkt.de)
(transfermarkt.de)

 

LIGUE 1, NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
2017

SC AMIENS
Érkezett: Mathieu Bodmer (Guingamp, i.), Jean-Christophe Bouet (Dunkerque, i.), Brighton Labeau (Monaco B, ingyen), Gaël Kakuta (Hopej China Fortune, i.), Prince Gouano (Atalanta i.)
Kölcsönbe: Jean-Luc Dompé (Standard Liege)
Távozott: Joachim Eickmayer (Les Herbiers, i.), Richard Soumah (Maccabi Petah Tikva), Aboubakar Kamara (szl.)
Kölcsönbe: Jordan Lefort (Quevilly)
Kölcsönből vissza: Junior Tallo (Lille)

SCO ANGERS
Érkezett: Enzo Crivelli (Bordeaux, 4.000.000), Baptiste Guillaume (Lille, 2.000.000), Lassana Coulibaly (Bastia, 2.000.000), Angelo Fulgini (Valenciennes, 1.400.000), Loic Puyo (Nancy, i.), Wilfried Kanga (PSG U19, i.)
Kölcsönből vissza: Goran Karanovics (Sochaux), Yoane Wissa (Stade Laval)
Távozott: Nicolas Pepe (Lille, 10.000.000), Famara Diédhiou (Bristol City, 6.000.000), Pablo Martinez (Racing Strasbourg), Dzsamel Szaihi (szl.), Issa Cissokho (szl.), Cheikh Ndoye (Birmingham City, i.), Goran Karanovics (szl.), Grégory Bourillon (szl.), Dickson Nwakaeme (szl.)
Kölcsönbe: Yoane Wissa (AC Ajaccio), Férébory Doré (Clermont)
Kölcsönből vissza: Kévin Bérigaud (Montpellier), Jonathan Bamba (St.-Étienne)

FC GIRONDINS BORDEAUX
Érkezett: Youssouf Sabaly (PSG, 4.000.000), Lukas Lerager (Waregem, 3.500.000), Alexandre Mendy (Guingamp, 600.000), Benoit Costil (Stade Rennes, i.), Vukasin Jovanovics (Zenit, 5.000.000)
Kölcsönből vissza: Pablo (Corinthians), Théo Pellenard (Paris FC), Frédéric Guilbert (Caen), Enzo Crivelli (Bastia), Cédric Yambéré (APOEL Nikosia)
Távozott: Adam Unasz (Napoli, 10.000.000), Enzo Crivelli (Angers, 4.000.000), Jérémy Ménez (Antalyaspor, 1.500.000), Cédric Yambéré (Dijon, 500.000), Cédric Carrasso (szl.), Nicolas Maurice-Belay (szl.), Abdou Traoré (szl.)
Kölcsönbe: Paul Bernardoni (Clermont Foot)
Kölcsönből vissza: Youssouf Sabaly (PSG), Vukasin Jovanovics (Zenit)

SM CAEN
Érkezett: Alexander Djiku (Bastia, 2.000.000), Stef Peeters (St. Truiden, 1.500.000), Baissama Sankoh (Guingamp, 500.000), Brice Samba (Olympique Marseille, i.)
Kölcsönből vissza: Jordan N’Kololo (Stade Laval), Christian Kouakou (Nimes)
Távozott: Jean-Victor Makengo (Nice, 5.000.000), Jordan Adéoti (Auxerre, i.), Sziam Ben Jusszef (Kasimpasa, i.), Steed Malbranque (visszavonult)
Kölcsönbe: Pape Sané (Auxerre), Paul Reulet (Boulogne)
Kölcsönből vissza: Frédéric Guilbert (Bordeaux)

FCO DIJON
Érkezett: Wesley Lautoa (Lorient, 1.500.000), Cédric Yambéré (Bordeaux, 500.000), Wesley Said (Stade Rennes), Benjamin Jeannot (Lorient)
Kölcsönből vissza: Mamadou Thiam (Clermont), Jessy Benet (Avranches)
Távozott: Lois Diony (St.-Étienne, 10.000.000), Pierre Lees Melou (Nice, 5.000.000), Jordan Loties (Eupen, i.), Junisz Abdelhamid ( Stade Reims), Jessy Benet (szl.), Romain Amalfitano (szl.), Usszama Haddadi (szl.), Cédric Varrault (szl.)
Kölcsönből vissza: Marvin Martin (Lille)

EA GUINGAMP
Érkezett: Lebogang Phiri (Bröndby, i.), Abdoul Camara (Derby County, i.), Felix Eboa Eboa (PSG B), Marcus Thuram (Sochaux), Pedro Rebocho (Benfica), Marc-Aurele Caillard (Clermont Foot)
Kölcsönből vissza: Benjamin Angoua (New England Revolution)
Távozott: Alexandre Mendy (Bordeaux, 600.000), Baissama Sankoh (Caen, 500.000), Nill De Pauw (Waregem, 350.000), Dorian Léveque (PAOK Szaloniki, i.), Cheik Traoré (Chateauroux, i.), Johnny Placide (szl.), Mathieu Bodmer (Amiens, i.), Romain Salin (szl.)
Kölcsönből vissza: Marcal (Benfica)

LOSC LILLE
Érkezett: Luiz Araújo (Sao Paulo, 10.500.000), Nicolas Pepe (Angers, 10.000.000), Thiago Mendes (Sao Paulo, 9.000.000), Kévin Malcuit (St.-Étienne, 9.000.000), Edgar Ié (Belenenses, 5.500.000), Xeka (Braga, 5.000.000), Naim Szliti (Red Star FC, 2.000.000), Fodé Ballo-Touré (PSG B, i.), Chahreddine Boukholda (AS Monaco B, i.), Kouadio-Yves Dabila (AS Monaco B, i.)
Kölcsönbe: Ezequiel Ponce (AS Roma)
Kölcsönből vissza: Junior Tallo (Amiens), Baptiste Guillaume (Racing Strasbourg), Lenny Nangis (Bastia), Soualiho Meité (Waregem), Marvin Martin (Dijon)
Távozott: Soualiho Meité (Waregem, 5.100.000), Sébastien Corchia (Sevilla, 5.000.000), Baptiste Guillaume (Angers, 2.000.000), Franck Béria (visszavonult), Marko Basa (szl.)
Kölcsönbe: Gabriel (Troyes)
Kölcsönből vissza: Xeka (Braga), Rony Lopes (AS Monaco), Ricardo Kishna (Lazio), Stoppila Sunzu (Sanghak Senhua), Naim Szliti (Red Star FC), Nicolas de Préville (Oostende)

FC METZ
Érkezett: Gerónimo Poblete (Colón, i.), Quentin Beunardeau (Tubize, i.), Moussa Niakhaté (Valenciennes)
Kölcsönből vissza: Habib Diallo (Stade Brest), Hamza Szahi (Epinal)
Távozott: David Oberhauser (Plataniasz, i.), Hamza Szahi (Auxerre), Guido Milan (Tiburones Rojos, i.), Franck Signorino (szl.), Kavasima Eidzsi (szl.)
Kölcsönből vissza: Mevlüt Erdinc (Hannover), Cheick Diabaté (Osmanlispor)

AC MONACO
Érkezett: Youri Tielemans (Anderlecht, 25.000.000), Rerence Kongolo (Feyenoord, 15.000.000), Soualiho Meité (Waregem, 8.000.000), Jordi Mboula (Barcelona U18, 3.000.000), Diego Benaglio (Wolfsburg, i.), Jordy Gaspar (Olympique Lyon, i.)
Kölcsönből vissza: Gil Dias (Rio Ave), Dinis Almeida (Belenenses), Corentin Jean (Toulouse), Elderson (Sporting Gijón), Jusszef Ait Benasszer (Nancy), Iljesz Saibi (AC Ajaccio), Jonathan Mexique (Red Star), Adama Traoré (Rio Ave), Rony Lopes (Lille), Allan Saint-Maximin (Bastia), Lacina Traoré (Sporting Gijón)
Távozott: Bernardo Silva (Manchester City, 50.000.000), Valere Germain (Olympique Marseille, 8.000.000), Corentin Jean (Toulouse, 3.500.000), Elderson (Sivasspor), Nabil Dirar (Fenerbahce, 4.500.000), Morgan De Sanctis (visszavonult), Abdou Diallo (Mainz, 5.000.000)
Kölcsönbe: Jonathan Mexique (Cercle Bruges)

HSC MONTPELLIER
Érkezett: Jérémie Porsan-Clemente (Olympique Marseille B, i.), Ruben Aguilar (Auxerre, i.), Benjamin Lecomte (Lorient, 2.500.000)
Kölcsönbe: Jonathan Ikoné (PSG)
Kölcsönből vissza: Kévin Bérigaud (Angers)
Távozott: Steve Mounié (Huddersfield, 13.000.000), Geoffrey Jourdren (Nancy, i.), Mathieu Deplagne (Troyes), Souleymane Camara (szl.), Mamadou N’Diaye (szl.), Cédric Mongongu (szl.)
Kölcsönből vissza: Jonathan Ikoné (PSG), Yacouba Sylla (Stade Rennes)

FC NANTES
Érkezett: Kayembe (FC Porto B)
Kölcsönbe: Chidozie Awaziem (FC Porto B)
Kölcsönből vissza: Fernando Aristeguieta (CD Nacional)
Távozott: Amin Harit (Schalke, 8.000.000), Oswaldo Vizcarrondo (Troyes, i.)
Kölcsönből vissza: Sérgio Oliveira (FC Porto), Felipe Pardo (Olympiakosz)

OGC NICE
Érkezett: Jean-Victor Makengo (Caen, 5.000.000), Pierre Lees Melou (Dijon, 5.000.000), Adrien Tameze (Valenciennes, 800.000)
Kölcsönből vissza: Szaid Benrahma (GFC Ajaccio), Dorian Caddy (Clermont), Franck Honorat (Sochaux), Muez Hasszen (Southampton)
Távozott: Dorian Caddy (Quevilly, i.), Franck Honorat (Clermont, i.), Paul Baysse (Málaga, i.), Munir Obbadi (szl.), Alexy Bosetti (szl.)
Kölcsönbe: Szaid Benrahma (Chateauroux), Muez Hasszen (Chateauroux)
Kölcsönből vissza: Ricardo Pereira (FC Porto), Junész Belhanda (Dinamo Kijev), Anasztasziosz Donisz (Juventus)

OLYMPIQUE LYON
Érkezett: Bertrand Traoré (Chelsea, 10.000.000), Mariano Díaz (Real Madrid, 8.000.000), Marcelo Filho (Besiktas, 7.000.000), Ferland Mendy (Le Havre, 5.000.000), Marcal (Benfica, 4.500.000), Kenny Tete (Ajax, 4.000.000)
Kölcsönből vissza: Xeka (Braga), Rony Lopes (AS Monaco), Ricardo Kishna (Lazio), Stoppila Sunzu (Sanghak Senhua), Naim Szliti (Red Star FC), Nicolas de Préville (Oostende), Louis Nganioni (Stade Brest), Clément Grenier (AS Roma), Romain Del Castillo (Bourg-en-Bresse), Olivier Kemen (GFC Ajaccio), Aldo Kalulu (Stade Rennes)
Távozott: Alexandre Lacazette (Arsenal, 53.000.000), Corentin Tolisso (Bayern München, 41.500.000), Maxime Gonalons (AS Roma, 5.000.000), Mathieu Valbuena (Fenerbahce, 1.500.000), Jordy Gaspar (AS Monaco, i.), Rasid Gezzal (szl.)
Kölcsönbe: Gaëtan Perrin (Orléans), Jean-Philippe Mateta (Le Havre), Olivier Kemen (GFC Ajaccio)

OLYMPIQUE MARSEILLE
Érkezett: Florian Thauvin (Newcastle United, 11.000.000), Luiz Gustavo (VfL Wolfsburg, 10.000.000), Valere Germain (AS Monaco, 8.000.000), Clinton N’Jie (Tottenham, 7.000.000), Adil Rami (Sevilla, 6.000.000), Steve Mandanda (Crystal Palace, 3.000.000)
Kölcsönből vissza: Baptiste Aloé (Valenciennes), Stéphane Sparagna (Auxerre), Lucas Ocampos (Genoa), Julien Fabri (Bourg-en-Bresse)
Távozott: Karim Rekik (Hertha, 2.500.000), Stéphane Sparagna (Boavista, i.), Brice Samba (Caen, i.), Julien Fabri (Stade Brest, i.), Abou Diaby (szl.), Baptiste Aloé (Valenciennes, i.)
Kölcsönből vissza: Aaron Leya Iseka (Anderlecht), Florian Thauvin (Newcastle United), Bafétimbi Gomis (Swansea City), William Vainqueur (AS Roma), Zinédin Masas (Toulouse), Clinton N’Jie (Tottenham)

FC PARIS SAINT-GERMAIN
Érkezett: Yuri Berchiche (Real Sociedad, 16.000.000), Dani Alves (Juventus, i.)
Kölcsönből vissza: Youssouf Sabaly (Bordeaux), Jesé (Las Palmas), Jonathan Ikoné (Montpellier), Jean-Christophe Bahebeck (Pescara), Salvatore Sirigu (Osasuna)
Távozott: Jean-Kévin Augustin (RB Leipzig, 13.000.000), Youssouf Sabaly (Bordeaux, 4.000.000), Salvatore Sirigu (FC Torino, i.), Maxwell (visszavonult)
Kölcsönbe: Jonathan Ikoné (Montpellier)

FC STADE RENNAIS
Érkezett: Faitout Maouassa (Nancy, 7.000.000), Brandon (RCD Mallorca, 3.000.000), Hamari Traoré (Stade Reims, 2.400.000), Benjamin Bourigeaud (Lens, 3.500.000)
Kölcsönből vissza: Abdoulaye Diallo (Rizespor), Sébastien Salles-Lamonge (Le Havre), Kermit Erasmus (Lens), Yacouba Sylla (Montpellier)
Távozott: Gelson Fernandes (Eintracht Frankfurt, 500.000), Benoit Costil (Bordeaux, i.), Wesley Said (Dijon, 1.500.000), Ermir Lenjani (szl.), Sylvain Armand (visszavonult)
Kölcsönből vissza: Aldo Kalulu (Olympique Lyon)

AS SAINT-ÉTIENNE
Érkezett: Lois Diony (Dijon, 10.000.000), Jorginho (Arouca, 1.000.000), Saidy Janko (Celtic)
Kölcsönből vissza: Jonathan Bamba (Angers), Dylan Saint-Louis (Stade Laval), Neal Maupay (Stade Brest)
Távozott: Kévin Malcuit (Lille, 9.000.000), Neal Maupay (Brentford, 2.000.000), Benjamin Corgnet (Racing Strasbourg, i.)
Kölcsönbe: Jonathan Bamba (Angers), Anthony Mounier (Atalanta)
Kölcsönből vissza: Jorginho (Arouca), Jordan Veretout (Aston Villa), Henri Saivet (Newcastle United)

RACING STRASBOURG ALSACE
Érkezett: Benjamin Corgnet (St.-Étienne, i.), Bingourou Kamara (Tours, i.), Kenny Lala (Lens, i.), Pablo Martinez (SCO Angers), Nuno Da Costa (Valenciennes)
Kölcsönből vissza: Massiré Kanté (Sedan)
Távozott: Massiré Kanté (Martigues, i.), Laurent Dos Santos (Valenciennes, i.), Halid Butaib (Malatyaspor, i.), Hisam Benkaid (Orléans, i.), Landry Bonnefoi (szl.)
Kölcsönből vissza: Baptiste Guillaume (Lille)

FC TOULOUSE
Érkezett: Steven Fortes (Le Havre, i.), Yaya Sanogo (Arsenal, i.), Corentin Jean (AS Monaco, 3.500.000)
Kölcsönből vissza: Alekszandar Pesics (Atalanta), Zinédin Masas (Olympique Marseille), Dominik Furman (Wisla Plock), Uros Szpajics (Anderlecht)
Távozott: Martin Braithwaite (Middlesbrough, 11.300.000), Tongo Doumbia (Dinamo Zagreb, 800.000), Alekszandar Pesics (Crvena zvezda, 750.000), Dominik Furman (Wisla Plock, 150.000), Óscar Trejo (Rayo Vallecano, i.), Uros Szpajics (Anderlecht), Jean-Daniel Akpa Akpro (szl.), Pavle Ninkov (szl.), Dusan Veszkovacs (szl.)
Kölcsönbe: Jessy Pi (Stade Brest)
Kölcsönből vissza: Dodi Lukebakio (Anderlecht), Corentin Jean (AS Monaco), Yrondu Musavu-King (Udinese)

ES TROYES AC
Érkezett: Bryan Pelé (Stade Brest, i.), Oswaldo Vizcarrondo (Nantes, i.), Mathieu Deplagne (Montpellier), Francois Bellugou (Lorient)
Kölcsönbe: Gabriel (Lille)
Távozott: Johan Martial (Maccabi Petah Tikva), Rincón (szl.), Franck Grandel (visszavonult), Mahamadou N’Diaye (szl.), Csauki Ben Szaada (szl.)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

SC BASTIA
Érkezett: Martin Mimoun (Créteil)
Kölcsönből vissza: Julien Romain (Pau), Paul Charruau (Paris FC), Jerson Cabral (Sparta Rotterdam)
Távozott: Lassana Coulibaly (Angers, 2.000.000), Alexander Djiku (Caen, 2.000.000), Axel Ngando (Göztepe, 200.000), Gaël Danic (Lorient, i.), Florian Raspentino (szl.), Paul Charruau (szl.)
Kölcsönből vissza: Lenny Nangis (Lille), Abdelhamid el-Kautari (Palermo), Prince Oniangué (Wolverhampton Wanderers), Enzo Crivelli (Bordeaux), Lindsay Rose (Lorient), Allan Saint-Maximin (AS Monaco), Pierre Bengtsson (Mainz)

FC LORIENT
Érkezett: Gaël Danic (Bastia, i.), Danijel Petkovics (MTK)
Kölcsönből vissza: Marvin Gakpa (AC Ajaccio), Denis Bouanga (Tours), Faiz Selemani (Tours), Valentin Lavigne (Stade Brest), Lindsay Rose (Bastia)
Távozott: Benjamin Moukandjo (Csiangcsu Szuning, 5.500.000), Benjamin Lecomte (Montpellier, 2.500.000), Wesley Lautoa (Dijon, 1.500.000), Romain Philippoteaux (Auxerre, 850.000), Marvin Gakpa (Quevilly, i.), Pape Paye (Bourg-en-Bresse, i.), Benjamin Jeannot (Dijon), Francois Bellugou (Troyes), Michaël Ciani (szl.), Jérémie Aliadière (szl.), Isszam Ben Hemisz (szl.)
Kölcsönbe: Bradley Mazikou (Dunkerque)

AS NANCY
Érkezett: Patrik Eler (Wacker Innsbruck, 610.000), Laurent Abergel (Ajaccio, 600.000), Geoffrey Jourdren (Montpellier, i.),
Távozott: Loic Puyo (Angers, i.), Issiar Dia (Malatyaspor, i.), Karim Coulibaly (Willem II, i.), Diallo Guidileye (Genclerbirligi), Alou Diarra (szl.)
Kölcsönből vissza: Juszsef Ait Bennasszer (AS Monaco), Erick Cabaco (Club Nacional)

Lezárva szombat délben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik