DAC: „Rövid ideig kizárjuk gondolatainkból az Európa-ligát”

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2020.09.20. 10:39
null
Bernd Storck rendkívül jól motiválja a dunaszerdahelyi futballistákat, akik győzelmet győzelemre halmoznak (Fotó: Imago Images/CTK Photo)
Szlovákiában az ellenfelek is kalapot emelnek az európai porondon vitézkedő DAC előtt, amely Bernd Storck vezetőedző irányításával eddig csak győzött az új idényben – vasárnap a szeniceiek ellen folytatható a nagyszerű sorozat.

 

Szlovákiában központi téma a DAC ragyogó hétközi győzelme az Európa-liga második selejtezőkörében (hosszabbítás után 5–3 a cseh Jablonec ellen), szimpatizánsok és ellenfelek egyaránt elismerőn beszélnek, írnak az El-ben az osztrák LASK elleni idegenbeli párharcra készülő felvidéki gárdáról. A Sport napilap a továbbjutó dunaszerdahelyieket hősökként, a finn Kuopio ellen elbukó, bajnok Slovan Bratislavát ügyetlenként aposztrofálja.

No de vissza a bajnokságba, vagyis a Fortuna Ligába, hiszen vasárnap a szeniceiek otthonában lép pályára a ligában eddig mind a hat mérkőzését megnyerő, listavezető DAC.

„Nem tartunk a folytatástól, a játékosoknak ugyanis élvezniük kell a futballt” – hangsúlyozta a meccset megelőző hivatalos sajtótájékoztatón Bernd Storck, a dunaszerdahelyiek német vezetőedzője.

Schäfer András, a sárga-kékek 21 esztendős, magyar válogatott középpályása, vagy ha úgy tetszik, egyik kulcsembere, profihoz méltón csak az előtte álló feladatra figyel.

„Rövid ideig kizárjuk gondolatainkból az Európa-ligát, mert most minden idegszálunkkal a vasárnapi bajnokira összpontosítunk. A mester majd eldönti, hogy pihentet-e egy-két labdarúgót, de az biztos, hogy felállástól függetlenül a három pont megszerzéséért indulunk csatába”– jelentette ki a fiatal futballista. Janik Müller bizonyosan hiányzik majd a meghatározó játékosok közül, a német hátvédet ugyanis kiállították az előző fordulóban, s egymeccses eltiltását tölti.

Ami a Senica elleni mérleget illeti, a DAC 12 egymás elleni összecsapás óta őrzi veretlenségét, mi több, 299 játékperce gólt sem kapott tőle. Bernd Storck együttese ebben az idényben nyolc tétmérkőzésen szerepelve nyolc győzelmet aratott, vasárnap következhet a kilencedik.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
7. FORDULÓ
19.00:
Senica–Dunaszerdahely (DAC) – élőben az NSO-n!

Az élcsoport: 1. DAC 18 pont (6 mérk.), 2. Slovan 12 (5 mérk.), 3. SKF Sered 11 (6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik