DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely) 2019.09.29 19:59 Frissítve: 2019.09.29 22:01

DAC: rangadót nyert meg a dunaszerdahelyi csapat

A DAC hazai pályán 1–0-ra legyőzte a zsolnai csapatot a szlovák labdarúgó-bajnokság 10. fordulójának vasárnapi játéknapján, és négypontnyira megközelítette a tabella második helyén álló riválisát.

Fotó: Dömötör Csaba

 

Ünnepélyes kezdőrúgás vezette fel a DAC–Zilina rangadót: a székelyudvarhelyi születésű, 229-szeres magyar kézilabda-válogatott Ilyés Ferenc indította útjára a labdát.

Nagy lendülettel kezdett a dunaszerdahelyi együttes a forduló előtti éllovas, a veretlen Zsolna ellen. Agresszívan, tetszetősen játszott a DAC, nem ismert elveszett labdát, rá sem lehetett ismerni a Rózsahegy ellen legutóbb szenvedő csapatra (0–1).

A 22. percben óriási üdvrivalgás tört ki a Mol Arénában, Erick Davis ugyanis hatalmas gólt szerzett. Megnyert egy párharcot, majd bal külsővel 20 méterről a jobb felső sarokba bombázott. Nem sokkal később Vida Kristopher kapott remek labdát, de lövését a zsolnai Jakub Kiwior a gólvonalról kivágta.

„Már emeltem a kezemet… – mondta lapunknak a lefújás után Vida Kristopher. – A kapus mellett elgurítottam a labdát, nem számítottam rá, hogy valaki még odaér.”

A második félidőben remek színvonalú, nagy iramú futballt játszottak a felek, a 8504 szurkoló – szokás szerint ismét Dunaszerdahelyen volt a fordulóban a legtöbb néző – remekül szórakozott. A DAC több kecsegtető akciót vezetett, csak a pontos befejezés hiányzott. Öt perccel a lefújás előtt Vida Kristopher talált a zsolnai kapuba – csakhogy a partjelző lest intett.

„Nagyon nagy volt a tempó – mondta még a magyar játékos. – Mi irányítottunk, az ellenfél inkább kontrákra alapozott. Megvoltak a helyzeteink is, csakhogy sajnos nem tudtuk hatékonyan befejezni az akcióinkat. Ha még betalálunk, a vége nem lett volna ennyire izgalmas, ugyanis a vendégek a lécet is eltalálták.”

SZLOVÁKIA, FORTUNA LIGA
10. FORDULÓ, vasárnapi mérkőzések
FC DAC 1904 (Dunaszerdahely)–Zilina (Zsolna) 1–0
DAC: Vida Kristopher és Vida Máté végigjátszotta a mérkőzést, Kalmár Zsolt sérülésből lábadozik.
Zlaté Moravce (Aranyosmarót)–Spartak Trnava (Nagyszombat) 1–3
Az élcsoport:
1. Slovan 25 pont, 2. Zilina 23, 3. DAC 19, 4. Trnava 17

2020.05.27 18:05:02

Minden más foci MAROSI GERGELY

A játékosértékesítés-központú dél-amerikai futball nagyon szűk esztendő(k) elé nézhet a világjárvány következményeként.

2020.05.25 21:30:15

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Elismerem, nem gondoltam arra, hogy a nagy futballrivalizálások kapcsán egészen Sigmund Freudig, a pszichoanalitika atyjáig is eljutok.

2020.05.24 20:51:53

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Azt, hogy van remény, eddig is tudtuk, ám ami engem illet, meggyőződésem, hogy most kell igazán észnél lennie mindenkinek. A sportban különösen, a futballban főként.

2020.05.04 10:39:28

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Zidane hiába egyezett meg a Barca edzőjével, a Juve-célpont milliárdos lett • Bemutatjuk a leghíresebb majdnem-transzfert.