nemzetisport.hu 2018.11.16 19:51 Frissítve: 2018.11.16 20:27

DAC: magyar válogatott játékosokat nevelne a Mol Labdarúgó Akadémia

Pénteken hivatalosan is megkezdi működését a dunaszerdahelyi DAC 1904 futballklub akadémiája, a Mol Labdarúgó Akadémia. Világi Oszkár, a klub többségi tulajdonosa beszélt az NSO Tv-nek az intézményről és a hosszú távú tervekről.    

 

„Négy éve nem álmodtam ilyen szépnek az akadémiát, mert nem is gondoltam, hogy lehet valami ennyire szép – mondta Világi. – Ahogy épült, úgy éreztem, itt valami komoly dolog készülődik. Minden hétvégén kijövök, végigsétálok az akadémián, ettől mindig feltöltődöm, így biztosan a helynek is van egy szellemisége, ami segíti a munkát. Remélem, hogy nagyon sok tehetséges játékos, nagy név kerül ki innen, minden feltétel adva van ahhoz, hogy ez megtörténjen.”

Elmondta, nemcsak Dunaszerdahely akadémiája akar lenni a Mol Labdarúgó Akadémia, hanem az egész régióé, és Győr környékéről is várják a játékosokat. 

„Ha ezt az utat tudjuk járni, akkor annak természetes következménye lesz, hogy megjelennek a magyar válogatottban is itt képzett játékosok. Mi olyan futballistákat nevelünk Dunaszerdahelyen, akik a technikai tudás mellett nyerő szellemiségűek, s ez győzelemre vezeti őket a későbbiek során.” 

2019.07.23 16:03:09

Minden más foci nemzetisport.hu

Az egyetemek szerepe és jelentősége egy sportág sikerességében és fejlesztésében – Liverpooltól Madridon át Budapestig.