DAC: A német stílus fekszik a csapatnak – Világi Oszkár

Vágólapra másolva!
2020.05.16. 14:10
null
Világi Oszkár nyilatkozott a dunaszerdahelyi edzőkérdésről (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Dunaszerdahely labdarúgócsapata pénteken hivatalosan bejelentette, hogy nem érvényesítik a Hélder Cristóvao edző szerződésében lévő opciót. A megállapodás 2020. május 31-ig van érvényben. Az edzőváltásról azóta nyilatkozott is a szlovák élvonalban szereplő klub tulajdonosa, Világi Oszkár.

 

„Alábecsültem azt atényt, hogy azt ajátékstílust, melyet Hélder mester szeretett volna játszatni, a játékosaim valószínűleg nem tudják elsajátítani. Nem tudtak sem fizikailag, sem mentálisan Hélder edző elképzelései alapján futballozni. Másképp nevelkedtek” – nyilatkozta aszlovák közszolgálati televíziónak Világi Oszkár, aDAC tulajdonosa.

Információink szerint Hélder Cristóvaóval együtt a januárban érkező teljes stáb távozik Dunaszerdahelyről. Jelenleg Martin Raska kapusedző és Gábris Csaba erőnléti edző irányítja aDAC felkészülését, illetve továbbítja az egyéni edzésfeladatokat alégiósoknak.

Mint már megírtuk, nagy valószínűséggel avolt magyar szövetségi kapitány, Bernd Storck foglalja el aDAC kispadját – ezt valószínűsíti a klubvezető nyilatkozata is.

„Német stílusú focit kell játszanunk. Ez ül nekünk alegjobban. Ez alapján keressük az új edzőt – folytatta az edzőváltással kapcsolatban Világi. – Olyan szakvezetőt szeretnék, aki elfogadja azt, hogy ajátékosok átlagéletkora továbbra is 22 év körül legyen. Úgy, mint eddig volt. Nem vagyok ellene atapasztalt futballistáknak, de afiataloknak kell többségben lenniük.”

A tulajdonos szerint kedden várható az új edző bejelentése.

Bernd Storck teljes mértékben megfelel Világi Oszkár elképzeléseinek: német szakemberről van szó, aki nemcsak a magyar felnőttválogatottal ért el remek eredményt, hanem a magyar U20-as csapattal is (nyolcaddöntőbe jutott a korosztályos válogatott az új-zélandi vb-n) , melynek a jelenlegi DAC-játékosok közül Kalmár Zsolt és Vida Máté is a tagja volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik