DUDUCZ TIBOR (DUNASZERDAHELY) 2020.05.16 14:10 Frissítve: 2020.05.16 16:16

DAC: A német stílus fekszik a csapatnak – Világi Oszkár

Dunaszerdahely labdarúgócsapata pénteken hivatalosan bejelentette, hogy nem érvényesítik a Hélder Cristóvao edző szerződésében lévő opciót. A megállapodás 2020. május 31-ig van érvényben. Az edzőváltásról azóta nyilatkozott is a szlovák élvonalban szereplő klub tulajdonosa, Világi Oszkár.

Világi Oszkár nyilatkozott a dunaszerdahelyi edzőkérdésről (Fotó: Tumbász Hédi, archív)

 

„Alábecsültem azt a tényt, hogy azt a játékstílust, melyet Hélder mester szeretett volna játszatni, a játékosaim valószínűleg nem tudják elsajátítani. Nem tudtak sem fizikailag, sem mentálisan Hélder edző elképzelései alapján futballozni. Másképp nevelkedtek” – nyilatkozta a szlovák közszolgálati televíziónak Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa.

Információink szerint Hélder Cristóvaóval együtt a januárban érkező teljes stáb távozik Dunaszerdahelyről. Jelenleg Martin Raska kapusedző és Gábris Csaba erőnléti edző irányítja a DAC felkészülését, illetve továbbítja az egyéni edzésfeladatokat a légiósoknak.

Mint már megírtuk, nagy valószínűséggel a volt magyar szövetségi kapitány, Bernd Storck foglalja el a DAC kispadját – ezt valószínűsíti a klubvezető nyilatkozata is.

„Német stílusú focit kell játszanunk. Ez ül nekünk a legjobban. Ez alapján keressük az új edzőt – folytatta az edzőváltással kapcsolatban Világi. – Olyan szakvezetőt szeretnék, aki elfogadja azt, hogy a játékosok átlagéletkora továbbra is 22 év körül legyen. Úgy, mint eddig volt. Nem vagyok ellene a tapasztalt futballistáknak, de a fiataloknak kell többségben lenniük.”

A tulajdonos szerint kedden várható az új edző bejelentése.

Bernd Storck teljes mértékben megfelel Világi Oszkár elképzeléseinek: német szakemberről van szó, aki nemcsak a magyar felnőttválogatottal ért el remek eredményt, hanem a magyar U20-as csapattal is (nyolcaddöntőbe jutott a korosztályos válogatott az új-zélandi vb-n) , melynek a jelenlegi DAC-játékosok közül Kalmár Zsolt és Vida Máté is a tagja volt.

2020.05.27 18:05:02

Minden más foci MAROSI GERGELY

A játékosértékesítés-központú dél-amerikai futball nagyon szűk esztendő(k) elé nézhet a világjárvány következményeként.

2020.05.25 21:30:15

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Elismerem, nem gondoltam arra, hogy a nagy futballrivalizálások kapcsán egészen Sigmund Freudig, a pszichoanalitika atyjáig is eljutok.

2020.05.24 20:51:53

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Azt, hogy van remény, eddig is tudtuk, ám ami engem illet, meggyőződésem, hogy most kell igazán észnél lennie mindenkinek. A sportban különösen, a futballban főként.