DAC: A Honvéd nem lesz sikeres a BL-ben – Rossi

Vágólapra másolva!
2017.06.13. 09:04
null
Marco Rossi két évre írt alá a DAC-hoz (Fotó: fcdac.sk)
Marco Rossi, a dunaszerdahelyi DAC nemrégiben kinevezett vezetőedzője szerint korábbi csapata, az NB I-ben szereplő Budapest Honvéd nem lesz képes fenntartani a mögöttünk hagyott bajnoki szezonban látott színvonalat.

 

„Különféle okai vannak a váltásnak – mondta Marco Rossi a DAC hivatalos oldalának. – Az első: úgy gondoltam és most is úgy gondolom, hogy a Honvéd nem képes folyamatosan fenntartani a nemrég befejeződött bajnokságban látott színvonalat, és így nem fog tudni sikeresen szerepelni a Bajnokok Ligája selejtezőiben. Ennek okairól nem szeretnék bővebben beszélni, hiszen túl hosszú lenne mindent elmagyarázni.”

„Bennem már februárban megérett a döntés, hogy elhagyom a Honvédot, de arról, hogy Dunaszerdahelyre jövök, csak a magyar bajnokság végén döntöttem, miután személyesen is beszéltem a klub sportigazgatójával és a tulajdonossal, Világi úrral. Ők jó benyomást tettek rám, ami a klub jövőbeli ambícióit illeti. Én is ambiciózus ember vagyok, szeretném folyamatosan fejleszteni a céljaim és a pályafutásom. Úgy vélem, hogy Dunaszerdahelyen minden adott ehhez.”

Mint megírtuk, az olasz szakember két évre szóló szerződést írt alá új csapatával. Rossi döntésében a szurkolók is fontos szerepet játszottak, elmondása szerint szeretné büszkévé tenni a csapat drukkereit.

„Hogy őszinte legyek, a stadionban uralkodó hangulat volt az egyik fő oka, hogy elvállaltam a DAC irányítását. A futball egy szenvedély, a futball maga a szurkoló, és nélkülük nincs labdarúgás. Számomra szomorú dolog az, amikor szinte üres stadionban kell pályára lépni néhány néző előtt. Viszont ha tele vannak a lelátók, akkor az teljesen más történet, más futball. Szeretek sok ember előtt meccselni. Tudom, hogy a DAC találkozóira sok ember kíváncsi, akik erősen támogatják is a csapatot. Az a kívánságom, hogy jó játékkal és mindenekelőtt jó eredményekkel fizessük nekik vissza a támogatásukat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik