Csődöt mondott az Inter az Atlético ellen

Vágólapra másolva!
2010.08.27. 22:42
null
José Antonio Reyes villanásai a madridiak javára döntöttek (fotó: Action Images)
Címkék
Az Atlético Madrid José Antonio Reyes és Kun Agüero góljával 2–0-ra legyőzte az Internazionalét a Monte-Carlóban rendezett Szuperkupa-mérkőzésen, és ezzel története során először elhódította a trófeát.

 

Bár az idő mindent megszépít, a Barcelona elmúlt évi Szuperkupa-győzelme sokaknak a gyenge játék – mondhatni, az idény eleji forma – miatt maradt emlékezetes. Nos, ha az Internazionale–Atlético Madrid találkozó „unalmi szintje” nem is érte el a tavalyi Szuperkupa-meccset, az első félidő nem hozott csúcsfutballt.

Mindegyik együttes próbálkozott becsülettel – a milánóiak elsősorban a játékrész elején, a madridiak inkább a második félidőben –, hervasztó volt ránézni a szünetben arra a statisztikára, hogy tíz lövésből egy sem találta el a kaput.

Az Interből elsősorban Wesley Sneijder virgonckodott, a társak közül azonban többen – elsősorban Diego Milito és Samuel Eto’o – is visszafogottnak tűntek. A labdát többet birtokló Atletíből Kun Agüero volt a legaktívabb, de ő is képtelen volt akár egyszer is tisztességesen eltalálni Júlio César kapuját.

A második félidő hasonlóan indult, mint az első, de aztán José Antonio Reyes villanásai döntő változást hoztak a találkozóba. A szélső első lövése után Júlio César még nagy bravúrral védett a jobb alsó sarok elől, a második helyzetnél azonban ő is későn reagált.

A 62. percben elsőre még megállította a védelem Reyest, azonban a középpályás előtt maradt a labda, ő pedig megverte egy az egyben Maicont, majd César mellett hét méterről a jobb alsó sarokba helyezett. 0–1

Az Inter a gól után sem tudott ritmust váltani, több kulcsjátékosa elég tompán futballozott, a hajrában pedig az aktívabb Atlético eldöntötte a mérkőzést. Diego Forlán ugyan csak néhány lapos lövéssel tudott emlékezeteset alkotni, Agüero gólja azonban Szuperkupa-sikert ért a „matracosoknak”.

A 83. percben Simao Sabrosa futott el a bal oldalon, remekül tálalt középre, Walter Samuel nem tudott tisztázni, Cristian Chivu pedig lemaradt Kun Agüeróról, aki négy méterről az üres kapuba helyezett. 0–2

Az Inter teljes csődjét kiválóan szimbolizálta, hogy Milito kihagyta a Goran Pandev buktatása miatt megítélt büntetőt az utolsó percben, így a hosszabbításban már izgulni sem kellett. Az Atlético Madrid története során először megnyerte a Szuperkupát!

ATLÉTICO MADRID–INTERNAZIONALE 2–0

 

SZUPERKUPA-GYŐZTESEK
5 alkalommal – AC Milan
3 – Ajax Amsterdam, FC Liverpool, FC Barcelona
2 – RSC Anderlecht, Juventus, FC Valencia
1 – Manchester United, Dinamo Kijev, Nottingham Forest, Aston Villa, Aberdeen, FC Porto, Steaua Bucuresti, Mechelen, AC Parma, Chelsea, SS Lazio, Galatasaray, Real Madrid, Sevilla, Zenit, Atlético Madrid
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik