Cselszki után Monákó? Nagycsapat épül a hercegségben

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2013.07.04. 18:07
null
Dmitrij Ribolovljev, a Monaco tulajdonosa európai élcsapatot szeretne Monacóban (Fotó: Reuters, arcjív)
Azt gondoltuk ugyan a hosszú téli estéken bambaságba borultan (forraltborultan) álmodozva a jövőn, hogy látunk ezen a nyáron érdekes dolgokat – a fesztiválok sátortáborainak sötét bugyrai mindig rejtenek meghökkentő dolgokat –, de azt a szerecsendió akut túladagolása esetén sem véltük volna, hogy a Ligue 1 nyári átigazolásainak nem a PSG lesz a főszereplője, hanem egy élvonalba frissiben felkerült csapat.

Az AS MONACO ugyanis ellopta a transzfershow-t a tavalyelőtt közel 120, tavaly 170 millió eurót költő Paris Saint-Germain elől. A hercegségbeliek tündérmeséje 2011 végén kezdődött, amikor az orosz milliárdos, Dmitrij Ribolovljev teljhatalmú úr lett a II. Lajos Stadionban és környékén, és pár héten belül közel húszmillió eurót elköltött például Nabil Dirar, Nacer Barazite, Gary Kagelmacher, Koman Vladimir vagy Andreas Wolf (ő ma a csapatkapitány) megszerzésére. Pénz ment, drága vételek jöttek, no és az eredmények is, hiszen az utolsó helyről az idény végére a 8. pozícióba küzdötték fel magukat Komanék. Tavaly jó 30 millió eurót áldozott erősítésre a habókos orosz, a 114. Új Diego Maradona, Lucas Ocampos például 13, a szűrő, Delvin Ndinga és az ék, Emmanuel Riviere négy-négy, a dán futógép, Jakob Poulsen és marokkói kollégája, Munir Obbadi 1.2-1.2 millióba került, az egykori Liverpool-ígéret középső védő, Karl Medzsani pedig kereken egybe; miközben a kispadon Marco Simonét neves honfitársa, Claudio Ranieri váltotta.

Koman a nyári takarítás áldozata lett, és kicsit bánhatja azért a középpályás, mert a Monaco lendületből megnyerte a Ligue 2-t, és aztán kezdődött csak a haddelhadd! Az olyanokat még bevette a mezei szurkoló gyomra, amikor a hatalmas tehetség, a gall U-válogatottak gyöngyéért, a mindössze 17 esztendős támadóért, Anthony Martialért ötmillió eurót fizettek az Olympique Lyon tartalékjainak; a 21 éves középhátvéd, a szintén sokszoros U-válogatott Nicolas Isimat-Mirin pedig négymillióért érkezett a Valenciennes-től, de amikor május derekán bejelentkezett a Monaco a Portónál a James Rodríguez, Joao Moutinho párosért, sokan íziben utánanéztek, hogy mikor tartják a Mediterrániumban a bolondok napját. De nem bohókáztak a lapok: a 21 éves kolumbiai szélsőért, James Rodríguezért képes volt Ribolovljev 45 milliót adni, a középpálya uráért, Joao Moutinhóért pedig 25-öt! Előbbit 7.35, utóbbit 11 millióért vette anno a Porto, azaz remek üzletet csapott velük. Éppen úgy, mint egykoron Falcaóval, akiért nem sokkal később ismét ajánlatot tettek a franciák – és ekkor már senki sem somolygott rajtuk...

A Portóhoz 5.43 millióért érkezett, majd az Atlético Madridnak 47 millióért továbbadott gólbugyorért végül kereken 60 milliót fizettek a monacóiak, ez portugál és francia rekord. Falcao döntése némileg meglepő, de sok mindent megmagyaráz, hogy évente nettóban, tehát tisztán 14 millió eurót keres majd, többet, mint Zlatan Ibrahimovic Párizsban! Ne feledjük, Monacóban a légiósoknak nem kell jövedelemadót fizetniük, de a franciák is erősen kedvezményes TB-járulékot rónak le. Rodríguezék fizetéséről csak annyit, hogy amikor tavaly a Manchester United elkezdett alkudozni érte, a labdarúgó ügynökei évi hétmillió euró körüli bruttó bért kértek védencüknek, Moutinhóval pedig a hírek szerint tízmillió euró körüli aláírási pénzen osztoznak...

Egy rutinos, talán túlságosan is rutinos (35 esztendős) középső védő is érkezett: Ricardo Carvalhóra már nem tartott igényt a Real Madrid. A királyi klub azért nem foglalkoztatta túl játékosát, aki egy évre írt alá, hosszabbítási opcióval, több komoly „dubajozási" ajánlatot visszautasítva. Meglepő, de még valaki érkezett ingyen: a 19 éves olasz ék, Gaetano Monachello, mégpedig Ciprusról.

Ribolovljev ötmilliárd eurós vagyona sokak számára pénzes madzag: Éric Abidal nem kertelt, és bejelentette, hogy mégis inkább a Monacóban szeretné befejezni karrierjét, nem Lyonban vagy Párizsban, a Juventus is elgondolkodna egy 30 milliós ajánlaton Claudio Marchisióért, a Milantól állítólag elkívánkozó Kevin-Prince Boateng is mozdítható ennyiért, főleg, hogy jövőre kifut a kontraktusa; míg jóval olcsóbban lehetne megszerezni Manchesterből Patrice Evrát, a Barcelonától elköszönt Víctor Valdésről már nem is szólva. Valdés B-terve a marseille-i Steve Mandanda, Evráé Fábio Coentrao (vagy fordítva), középhátvédposztra pedig három a jelölt: a klub egykori játékosa, a Marseille-nek eladott Nicolas Nkoulou, és két derék Premier League-viking: John Terry és Daniel Agger. Egyesek szerint még az is lehet, hogy a PSG-től állítólag elkívánkozó bekk, Mamadou Sakho lesz a nagy nyári vétel erre a posztra, a védelem jobb oldalára pedig az arsenalos Bacary Sagna a vágy titokzatos tárgya.

A L'Équipe szerint a Lille balhátvédje, Lucas Digne is hamarosan Monacóban nem fizet adót. Csak azért, hogy idegeskedjenek a kedves olvasók, és ne legyen kedvük holnap dolgozni menni: a 19 éves játékost havi 270 ezer eurós alapbérrel csábítgatják (mármint nem az olvasók, hanem az oroszok, a sportigazgatót ugyanis Vagyim Vasziljevnek hívják). Ezért is nevette ki a Málaga a Jérémy Toulalanért tett első, ötmilliós ajánlatot, és a duplázó mezőre küldte a tárgyaló bizottságot, a Toulouse hatszoros francia válogatott szűrője, Étienne Capoue is ennyibe kerülne körülbelül, és ő jóval fiatalabb. Meglehet, a Manchesterből már régóta elkommendált Nani nemsokára már a II. Lajosban dobálja a szaltókat, érte angol lapok szerint még korábban 12 milliót ajánlottak.

Az igazi nagy dobás Wayne Rooney vagy Cristiano Ronaldo megszerzése lenne: előbbinek akad egy titokzatos kérője, sokak szerint a Monaco, utóbbiért 100 milliót ígértek, neki pedig évi 20-at.

Szegény ember az, aki ígérni sem tud – a műtrágyagyártásból milliárdossá váló elnök pedig egyáltalán nem szegény ember. Ranieri sem az.

„A Monaco lesz az új Chelsea. Az elnök nagy dolgokat akar megvalósítani itt, megnyertük a Ligue 2-t, most a harmadik helyen akarunk végezni a legjobbak között, majd a Bajnokok Ligájába kerülni. Nagy álmom, hogy 2014-ben a Romával játsszunk a BL-ben" – nyilatkozta Ranieri, aki hírek szerint pár hete megvédte a kispadot maga alatt Roberto Mancinitől.

A Chelsea pénzemberéhez, Roman Abramovicshoz gyakran hasonlítják a Monaco-elnök Dmitrij Ribolovljevet: Abramovics 1.2 milliárd eurót fektetett be a londoni egyesületbe eddig, ha kollégája így folytatja, jövőre utoléri...

Nagy kérdés azonban, meddig tart a (víg)adóparadicsomi státusz?

„A Monaco kivételezett helyzete a francia futballban az adószabályok miatt teljesen igazságtalan és fenntarthatatlan – dohogott a France Football szakírója, Philippe Auclair, aki a többi francia klub véleményét képviseli. – Ugyanolyan feltételeket kell teremteni mindenkinek, a szövetség döntése, amellyel elfogadta Monaco kibújását az adótörvények alól, teljesen hibás. Külföldön ezt lehetetlen lenne megvalósítani."

Azért egy-két diktatúrában tudnának mesélni...

A Monaco jelen állás szerint megúszhatja 200 millió euró „bánatpénz" befizetésével a Francia Labdarúgó-szövetség számlájára (így Ribolovljev hamarabb befogja Abramovicsot), és jövőre át kell tennie székhelyét Franciaországba, különben száműzik a Ligue 1-ből. Egyébként 200 millióért vette meg a „káliumkirály", vagy „hamuzsírkirály" – aki ugyebár műtrágyagyártással szerezte meg első rubelmillióit, majd némi börtönlátogatás után bányászattal és bankokkal is foglalkozott – a klubot, és már csak valamivel több mint feleennyit kell elköltenie a hetekben, hogy megdöntse a Real Madrid által tartott átigazolási rekordot: a királyi klub 2009 nyarán 257.4 millióért vett játékosokat. A Monaco per pillanat 139-nél jár.

A LIGUE 1 ÁTIGAZOLÁSAI, 2013 NYÁR
AC AJACCIO
Érkezett: Cédric Hengbart (Auxerre, ingyen), Anthony Scribe (Corte, i.), Laurent Bonnart (Lille, i.), Claude Dielna (kölcsönbe, Olympiakosz), Denis Tonucci (Cesena, i.)
Távozott: Yoann Poulard (visszavonult), Fousseni Diawara (szerződése lejárt), Anthony Lippini (Clermont, i.), Damien Tibéri (Laval, i.), David Oberhauser (szl.), Wilfried Zahibo (szl.), David Gigliotti (szl.), Matthieu Chalmé (kölcsönből vissza, Bordeaux), Fabrice Begeorgi (szl.), Johan Cavalli (szl.)
SC BASTIA
Érkezett: Drissa Diakité (Olympiakosz, i.), Francois Modesto (Olympiakosz, i.), Florian Raspentino (k., Marseille), Claudiu Keserü (Angers, i.), Ludovic Genest (kv., Istres), Florent André (kv., Fréjus-Saint-Raphael)
Távozott: Olivier Vannucci (Ajaccio, i.), Gael Angoula (Angers, i.), Dominique Agostini (szl.), Jasszin el-Azzuzi (szl.), Christophe Vincent (k., Bastia, i.), Landry Bonnefoi (Chateauroux, i.), Jérome Rothen (szl.), Anthony Modeste (kv., Bordeaux), Claudio Beauvue (kv., Chateauroux), Florian Thauvin (kv., Lille), Samuel Inkoom (kv., Dnipro Dnipropetrovszk), Jacques Faty (kv., Sivasspor)
FC GIRONDINS BORDEAUX
Érkezett: Rodrigo Castro (Bordeaux B), Jérémie Bréchet (Troyes, i.), Vujadin Szavics (kv., Dynamo Dresden), Emiliano Sala (kv., Orléans), Anthony Modeste (kv., Bastia), Matthieu Chalmé (kv., Ajaccio), Jussie (kv., al-Vaszl)
Távozott: Evan Chevalier (Poiré-sur-Vie, i.), Abdoulaye Keita (szl.), Florian Marange (szl.), Julien Faubert (szl.), Emiliano Sala (k., Niort, i.)
FC ÉVIAN THONON GAILLARD
Érkezett: Clarck N’Sikulu (Évian B), Nicolas Benezet (Nimes, 1.500.000)
Távozott: Stephan Andersen (Real Betis, i.), Guillaume Lacour (szl.), Betao (kv., Dinamo Kijev), Sidney Govou (szl.), Hervé Bugnet (szl.), Jusszef Adnan (szl.), Cédric Mongongu (Sivasspor, 1.500.000), Milos Ninkovics (kv., Dinamo Kijev), Diogo Gomes Campos (kv., Atlético Goianiense), Iheb Mbarki (Espérance Tunis)
EA GUINGAMP
Érkezett: Steeven Langil (Auxerre, i.), Arthur Delalande (Guingamp B), Laurent Dos Santos (Guingamp B), Jérémy Sorbon (Caen, i.), Vital N’Simba (Bordeaux B, i.), Claudio Beauvue (Chateauroux), Jasszin el-Harrubi (kv., Bourg-Péronnas), Mohamed Soly (kv., Beauvais)
Távozott: Francois Bellugou (Nancy, i.), Hugo Guichard (szl.), Fatih Atik (szl.), Charly Charrier (Vendée Lucon, i.), Vincent Planté (Red Star 93, i.), Quentin Rouger (kv., Stade Rennes B)
OSC LILLE
Érkezett: Thibault Peyre (Toulouse, i.), Divock Origi (Lille B), Jonathan Delaplace (Zulte-Waregem, i.), Nolan Mbemba (Lille B), Mehdi Jean (Lille B), Alexandre Oukidja (kv., (Mouscron-Péruwelz), Arnaud Souquet (kv., Mouscron-Péruwelz), John Jairo Ruiz (kv., Mouscron-Péruwelz), Vincent Enyeama (kv., Maccabi Tel Aviv), Pape Souaré (kv., Stade Reims), Omar Wade (kv., Carquefou), Viktor Klonaridisz (kv., Mouscron-Péruwelz), Souahilo Meité (kv., Auxerre), Florian Thauvin (kv., Bastia), Julian Jeanvier (Nancy, 500.000)
Távozott: Aurélien Chedjou (Galatasaray, 6.300.000), Omar Wade (szl.), Laurent Bonnart (Ajaccio, i.), Dimitri Payet (Marseille, 10.000.000), Steeven Willems (kv., Charleroi)
LORIENT
Érkezett: Yohann Wachter (Lorient B), Maxence Derrien (Lorient B), Raphael Guerreiro (Caen, 2.500.000), Vincent Aboubakar (Valenciennes, i.), Tristan Do (kv., SAS Epinal), Cheick Doukouré (kv., SAS Epinal), Simon Falette (kv., Laval), Rémi Mulumba (kv., Dijon), Innocent Emeghara (kv., Siena)
Távozott: Ludovic Giuly (visszavonult), Mathias Autret (k., Caen, i.), Florent Chaigneau (szl.), Arnaud Le Lan (visszavonult), Lucas Mareque (szl.), Tony Koutouan (szl.), Ryan Mason (kv., Tottenham), Mohammed Abu (kv., Manchester City U21)
OLYMPIQUE LYON
Érkezett: Clinton N’Jie (Lyon B), Fares Bahlouli (Lyon U19), Mouhamadou-Naby Sarr (Lyon B), Nabil Fekir (Lyon B), Zakarie Labidi (Lyon B), Gael Danic (Valenciennes, 1.000.000), Romaric N’Gouma (Lyon B), Jérémy Frick (Lyon B), Mohamed Yattara (kv., Troyes), Sidy Koné (kv., Caen), Harry Novillo (kv., Ajaccio), Fabián Monzon (kv., Fluminense)
Távozott: Anthony Réveillere (szl.), Dejan Lovren (Southampton, 10.000.000), Mathieu Gorgelin (szl.)
OLYMPIQUE MARSEILLE
Érkezett: Laurent Abergel (Marseille B), Dimitri Payet (Lille, 10.000.000), Chris Gadi (kv., Boulogne), Alexander N’Doumbou (kv., Orléans), Florian Raspentino (kv., Stade Brest), Senah Mango (kv., Uzes), Pape M’Bow (kv., Amiens)
Távozott: Chris Gadi (szl.), Leyti N’Diaye (szl.), Najib Ammari (szl.), Florian Raspentino (k., Bastia), Joey Barton (kv., Queens Park)
AS MONACO
Érkezett: Jessy Pi (Monaco B), Nicolas Isimat-Mirin (Valenciennes, 4.000.000), Favzi Uaamar (Monaco B), Marcel Tisserand (Monaco B), Yarouba Cissako (Monaco B), Dominique Pandor (Monaco B), Axel Maraval (Monaco B), Falcao (Atlético Madrid, 60.000.000), Ricardo Carvalho (Real Madrid, i.), Joao Moutinho (Porto, 25.000.000), James Rodríguez (Porto, 45.000.000), Gaetano Monachello (Olympiakos Nicosia, i.), Anthony Martial (Lyon B, 5.000.000), Chris Malonga (kv., Lausanne), Terence Makengo (kv., Auxerre), Florian Pinteaux (kv., Sedan), Alekszandrosz Ciolisz (kv., APOEL Nicosia), Nacer Barazite (kv., Austria Wien), Aadil Assana (kv., Clermont), Yvan Erichot (kv., Saint-Trond), Fabinho (Rio Ave)
Távozott: Dennis Appiah (Caen, i.), Dominique Pandor (k., Stade Brest, i.), Florian Pinteaux (Le Havre, i.), Nampalys Mendy (Nice, i.), Alekszandrosz Ciolisz (PAOK, i.), Martin Sourzac (FC Bruges), Emir Bajrami (kv., Twente), Sebastián Ribas (kv., Genoa)
HSC MONTPELLIER
Érkezett: Morgan Sanson (Le Mans, 700.000), Vincent Di Stefano (Montpellier B), Djamel Bakar (Nancy, i.), Jeffrey Assoumin (Montpellier B), Siaka Tiéné (PSG, i.), Bengali-Fodé Koita (kv., Le Havre), Jonathan Tinhan (kv., Arles)
Távozott: Cyril Jeunechamp (szl.), Romain Pitau (szl.), Baptiste Valette (szl.), Guillaume Legras (szl.), Adrien Coulomb (szl.), John Utaka (szl.), Marco Estrada (al-Vahda, 1.500.000), Junesz Belhanda (Dynamo Kijev, 11.000.000), Abdoul Karim Sylla (szl.)
NANTES
Érkezett: Najib Gandi (Nantes B), Fernando Aristeguieta (Caracas, 1.000.000), Gabriel Cichero (Caracas, 600.000), Jules Iloki (Nantes B), Adama Niane (Nantes B), Ismaël Bangoura (kv., Umm-Szalal), Oswaldo Vizcarrondo (CF América)
Távozott: Karim Dzsellabi (Auxerre, i.), Ahmed Maduni (szl.), Alexandre Wroblewski (szl.), Ismael Keita (Angers, i.), Li Jong Dzse (szl.), Gabriel Cichero (kv.,Caracas), Fernando Aristeguieta (kv., Caracas)
OGC NICE
Érkezett: Stéphan Raheriharimanana (Nice B), Jordan Astier (Nice B), Nampalys Mendy (Monaco, i.), Christian Brüls (k., Gent), Lucas Veronese (kv., Istres), Abraham Guié Guié (kv., Lausanne)
Távozott: Camel Meriem (szl.), Kévin Diaz (szl.), Renato Civelli (szl.), Julien Berthomier (szl.), Cyril Hennion (szl.)
PARIS SAINT-GERMAIN
Érkezett: Antoine Conte (PSG B), Mike Maignan (PSG B), Youssouf Sabaly (PSG B), Hervin Ongenda (PSG B), Jean-Christophe Bahebeck (kv., Troyes), Neeskens Kebano (kv., Caen), Loick Landre (kv., Ajaccio), Jean-Eudes Maurice (kv., Le Mans), Mathieu Bodmer (kv., Saint-Étienne), Diego Lugano (kv., Málaga), Mohamed Sissoko (kv., Fiorentina), Adrien Rabiot (kv., Toulouse)
Távozott: David Beckham (visszavonult), Ronan Le Crom (visszavonult), Sylvain Armand (Stade Rennes, i.), Jean-Christophe Bahebeck (k., Valenciennes, i.), Siaka Tiéné (Montpellier, i.)
STADE REIMS
Érkezett: Bilal Uali (Reims B), Prince Oniangué (Tours, i.), Mads Albaek (Midtjylland, 1.000.000), Eliran Atar (Maccabi Tel Aviv, 1.500.000), Jonathan Kodjia (kv., Amiens), Yann Benedick (kv., Strasbourg)
Távozott: Johan Liébus (szl.), Alexis Peuget (szl.), Johan Ramaré (szl.), Jonathan Kodjia (k., Caen), Julien Toudic (kv., Lens), Pape Souaré (kv., Lille), Yann Benedick (k., Strasbourg)
FC STADE RENNES
Érkezett: Jean Makoun (Aston Villa, 3.000.000), Sylvain Armand (PSG, i.), Wesley Said (Stade Rennes B), Johann Carrasso (kv., Metz), John Verhoek (kv., FSV Frankfurt), Jaszin Brahimi (kv., Granada), Franck Julienne (kv., Vannes), Jasszine Dzsebbur (kv., Nancy)
Távozott: Hérita Ilunga (szl.), Jaszin Brahimi (Granada, 4.000.000), John Mensah (szl.), Franck Julienne (szl.), John Verhoek (St. Pauli, 300.000), Johann Carrasso (Metz, i.), Jean II Makoun (kv., Aston Villa), Alou Diarra (kv., West Ham)
AS SAINT-ÉTIENNE
Érkezett: Pierre-Yves Polomat (Saint-Étienne B), Allan Saint-Maximin (Saint-Étienne U19), Yoric Ravet (kv., Angers), Guirane N’Daw (kv., Ipswich), Lynel Kitambala (kv., Dynamo Dresden), Idriss Saadi (kv., Ajaccio), Florentin Pogba (kv., Sedan)
Távozott: Pape Coulibaly (szl.), Guirane N’Daw (szl.), Moustapha Sall (Erciyesspor), Yohan Mollo (kv., Nancy), Mathieu Bodmer (kv., PSG), Andreas Laudrup (kv., Nordsjaelland)
FC SOCHAUX-MONTBÉLIARD
Érkezett: Lionel Zouma (Sochaux B), Joachim Eickmayer (Sochaux B), Julien Faussurier (Troyes, 400.000), Christophe Hérelle (Sochaux B), Abdoul Camara (kv., PAOK), Paul Léonard (Epinal)
Távozott: Omar Daf (visszavonult), Jasszin Mikari (szl.), Frédéric Duplus (Zulte-Waregem, i.), King Osanga (White Star Woluwe, i.), Didier Ovono (szl.), Christophe Hérelle (kv., Colmar, i.), Ishmael Yartey (k., Sion), Giovanni Sio (kv., VfL Wolfsburg)
FC TOULOUSE
Érkezett: Gael Vena (Toulouse B), Uros Szpajics (Partizan Beograd, 1.500.000), Mihai Roman (Rapid Bucuresti, i.), Amadou Soukouna (kv., Luzenac), Umut Bulut (kv., Galatasaray), Mickael Firmin (kv., SAS Epinal)
Távozott: Yannick Aguemon (Vannes, i.), Daniel Braaten (szl.), Mickael Firmin (Rouen, i.), Yannick Djaló (kv., Benfica), Adil Hermah (kv., al-Hilal), Adrien Rabiot (kv., PSG), Thibault Peyre (Lille, i.)
VALENCIENNES
Érkezett: Jean-Christophe Bahebeck (k., PSG, i.), Aurelian Chitu (Viitorul Constanta, 700.000), Arthur Masuaku (Valenciennes B), Yves-Marie Kerjean (Valenciennes B), Eloge Enza-Yamissi (Troyes)
Távozott: Rémi Gomis (szl.), Gaël Danic (Olympique Lyon, 1.000.000), Vincent Aboubakar (Lorient, i.), Nicolas Isimat-Mirin (Monaco, 4.000.000), Younousse Sankharé (kv., Dijon), Mody Traoré (szl.), Jérémy Obin (White Star Woluwe, i.), Carlos Sánchez (kv., Rangers Talca)
KIESETTEK
STADE BREST
Érkezett: Dominique Pandor (k., Monaco, i.), Nicolas Verdier (Ajaccio, i.), Diallo Guidileye (kv., Chateauroux)
Távozott: Lionel Cappone (szl.), Ahmed Kantari (szl.), Mario Licka (szl.), Larsen Touré (szl.), Abdoul Sissoko (kv., Udinese), Florian Raspentino (kv., Marseille), Magaye Gueye (kv., Everton)
ES TROYES AC
Érkezett: Corentin Jean (Troyes B), Ghislain Gimbert (Stade Laval, i.), Karim Azamoum (Hyeres, i.), Sacha Petshi (kv., Orléans), Sega Keita (kv., Rouen), Antoine Philippon (kv., Créteil), Wilfried Rother (kv., SAS Epinal), Mohamed Camara (kv., Poiré-sur-Vie), Benjamin Psaume (kv., Arles), Mickael Barreto (kv., Cannes)
Távozott: Julien Outrebon (Luzenac, i.), Sylvain Monsoreau (szl.), Antoine Philippon (Bastia, i.), Sacha Petshi (szl.), Julien Faussurier (Sochaux, 400.000), Jérémie Bréchet (Bordeaux, i.), Eloge Enza-Yamissi (Valenciennes), Mohamed Yattara (kv., Olympique Lyon), Jan-Christophe Bahebeck (kv., PSG), Fabien Camus (kv., Genk)
AS NANCY-LORRAINE
Érkezett: Joffrey Cuffaut (Le Mans, i.), Tobias Badila (Nancy B), Fabien Lippmann (Nancy B), Ibrahim Amadou (Nancy B), Abdou Coulibaly (Nancy B), Francois Bellugou (Guingamp, i.), Benjamin Jeannot (kv., Chateauroux), Alexandre Cuvillier (kv., Caen), Pascal Berenguer (kv., Tours), Yohan Mollo (kv., Saint-Étienne), Marama Vahirua (kv., Panthrakikosz)
Távozott: Julian Jeanvier (Lille, 450.000), Djamel Bakar (Montpellier, i.), Salif Sané (Hannover, 2.000.000), Marama Vahirua (visszavonult), Paul Alo’o Efoulou (szl.), Pascal Berenguer (szl.), Jordan Loties (Osasuna, i.), Jasszin Dzsebbur (kv., Stade Rennes)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik