Csehország: Pavel Nedved 45 évesen visszatér a pályára!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.23. 14:32
null
Pavel Nedved 45 évesen aláírt nevelőklubjához (Fotó: fkskalna.cz)
Pavel Nedved 45 évesen, nyolc évvel a visszavonulása után újra szerződtetett labdarúgó lett. A csehek aranylabdása nevelőklubjához, a hetedosztályban szereplő TJ Skalnához írt alá.

Pavel Nedved 2009-ben játszotta utolsó profi mérkőzését, a Juventusból vonult vissza, később a torinói klub alelnöke lett.

Nemrég pedig a TJ Skalná labdarúgója, ugyanis még augusztusban aláírt a csapathoz, amelynek színeiben négyévesen elkezdett futballozni, és csak nyolc évvel később hagyta el.

A 2003-as Aranylabda-szavazás győztesének sok teendője van a Juventus alelnökeként, de engedélyt kapott az olasz klubtól, hogy néha pályára léphessen a hazája hetedosztályában szereplő TJ Skalnában.

Egyelőre kérdéses, hány alkalommal számíthatnak rá a cseh klubban, amelyben egyébként a fia is játszik.

A szőke középpályás első profi csapata a Dukla Praha volt, majd a Sparta Prahához vezetett az útja, amelynél 1996-ig játszott. Ezután öt évet töltött a Laziónál, majd 2001-ben a Juventus lett a második, egyben utolsó külföldi csapata. Háromszoros olasz bajnok, kétszeres Olasz Kupa-győztes.

A Juventusszal 2003-ban Bajnokok Ligája-döntős volt, de a Milannal szemben elbukott fináléban eltiltás miatt nem léphetett pályára. A Juventust nem hagyta el akkor sem, miután a „zebrákat" a bundabotrány következtében a másodosztályba sorolták. Vele együtt jutottak vissza az élvonalba.

A cseh válogatottban 91 mérkőzésen 18 gólt szerzett, az 1996-os Európa-bajnokságon ezüstérmes lett a nemzeti csapattal, a 2004-esen elődöntőt játszhattak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik