Csak a szokásos: nigériai bronzérem

Vágólapra másolva!
2010.01.30. 19:22
null
A nigériai drukkerek lassan hozzászokhatnak a bronzéremhez (Fotó: Action Images)
Az elmúlt öt kiírásból negyedszer szerezte meg a bronzérmet a labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupáján Nigéria, miután Victor Nsofor Obinna találatával 1–0-ra legyőzte Algériát, amelynek így nem sikerült 1990 után ismét érmet szereznie a kontinenstornán.

Mondhatni, érvényesült a papírforma: az eltiltások miatt kulcsembereket nélkülöző Algéria kikapott Nigériától, így tovább folytatódik hosszú érem nélküli sorozata az Afrika-kupán.

Az első lehetőséget a 9. percben Taiwo puskázta el, majd egy perccel később egy Kalu Uche, Obinna kombináció után lélegezhettek fel az algériaiak, mivel megúszták a veszélyes akciót.

A tornán nem épp támadójátékával kitűnő Algéria a 25. percben Buazza lövésével veszélyeztetett, és Megni is kihagyott egy kisebb lehetőséget, míg a másik oldalon Sani Kaita és Obinna próbálkozott – eredménytelenül.

A második félidőben is kicsit veszélyesebb volt Nigéria: Taiwo távoli szabadrúgása kijött a kapusról, Obinna pedig a lécet találta el. Az 56. percben aztán Obinna góljával megszerezte a vezetést a nigériai válogatott: az Inter Málagába kölcsönadott csatára higgadtan kötényt adott Zemamusnak (1–0).

OBINNA BRONZOT ÉRŐ GÓLJA
  
  

 

Algéria a hátralevő 35 percben mozgósította maradék erőtartalékait, de hiába: Enyeama vezérletével minden támadást megakasztott Nigéria, ezzel megszerezte „szokásos" bronzérmét az ANK-n, egy emlékezetesnek nem nevezhető meccsen. A Szuper Sasok hetedik alkalommal végeztek a harmadik helyen a kontinenstornán.

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA
A 3. HELYÉRT
Nigéria–Algéria 1–0 (Obinna 56.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik