CR vagy a bayernesek? Győzze meg zsűriző újságírónkat!

Vágólapra másolva!
2014.08.27. 20:11
null
Három kiváló játékos – ön szerint melyikük volt a legjobb?
Csütörtök délután Monacóban elkészítik a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását, és az újságírókból álló zsűri megválasztja az UEFA Év játékosa-díj nyertesét. Magyarországot mi képviseljük a szavazáson, amelyen még Cristiano Ronaldo, Arjen Robben és Manuel Neuer van versenyben. Ön kire voksolna? Győzzön meg minket kommentben, hogy melyik jelöltre szavazzunk!

Egy világbajnok, a legutóbbi aranylabdás és a hollandok jelenlegi legnagyobb klasszisa. Manuel Neuer és bayernes csapattársa, Arjen Robben, valamint Cristiano Ronaldo csütörtökön Monacóba érkezik, hogy megtudja, elnyeri-e az UEFA Év játékosa-díjat.

Az elismerés odaítélésében most Ön is részt vehet. Bár a jelöltünk már megvan, de észérvekkel talán még befolyásolhatóak vagyunk. Lobbizzanak, érveljenek hozzászólásban, győzzenek meg minket!

AZ EDDIGI GYŐZTESEK
Franck Ribéry (2012–2013)
Andrés Iniesta (2011–2012)
Lionel Messi (2010–2011)

A végső nyertest háromkörös szavazással választják meg a kijelölt újságírók. Az első fordulóban minden zsurnaliszta öt jelöltet nevezhetett a díjra, akik közül a tíz legtöbb pontot gyűjtő jutott tovább (a három döntős mellett Thomas Müller, Philipp Lahm, Lionel Messi, James Rodríguez, Luis Suárez, Ángel Di María és Diego Costa).

A második körben a tíz jelöltből kellett kiválasztani a három legjobbat, a döntő szavazásra pedig a BL-sorsolás előtt kerül sor.

Az UEFA Év játékosa-díjat az Európai Labdarúgó-szövetség alapította a European Sports Media sajtószervezettel karöltve, amelynek a Nemzeti Sport is tagja.

Az elismerést minden év augusztusában az a futballista kapja meg, akit az újságírókból álló zsűri a legjobbnak látott az azt megelőző egy esztendő teljesítménye alapján.

Az UEFA mind az 54 tagállama egy újságírót delegál a zsűribe, Magyarországot a Nemzeti Sport munkatársa, az online vezető szerkesztőként dolgozó Hegyi Dániel képviseli.

SZAVAZÁS

Ön kinek adná az UEFA Év játékosa-díjat?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik