Copa: hiába fricskázta meg Kolumbiát, kiesett Costa Rica

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.12. 06:40
null
Costa Rica legyőzte ugyan Kolumbiát, ám ez sem volt elég a továbbjutáshoz (Fotó: Reuters)
Az Egyesült Államokban zajló centenáriumi Copa América A-csoportjának utolsó fordulójában Costa Rica ugyan 3–2-re legyőzte Kolumbiát, ám mivel az Egyesült Államok korábban nyert Paraguay ellen, így Jürgen Klinsmann csapata zárta az élen az A-csoport küzdelmeit, a második Kolumbia lett.

Egyesült Államok–Paraguay

Jürgen Klinsmann csapatának fontos volt a Paraguay elleni összecsapás, hiszen a házigazda csoportból való továbbjutása volt a tét.

Az Egyesült Államok ennek fényében mindent megtett a győzelemért, és Clint Dempsey 28. percben szerzett találatával előnybe is került, ám a második félidő elején DeAndre Yedlin egy perc alatt összeszedett két sárga lapot (!), a 22 éves játékos kiállítása pedig nehéz helyzetbe hozta a hazaiakat, igaz, így is sikerült kivédekezniük a meccset, és 1–0-ra megnyerték a találkozót.

Dempsey gólja

Yedlin két sárga lapja

Kolumbia–Costa Rica

Nem kellett sokáig várni a mérkőzés első góljára, a Costa Rica-i Johan Venegas ugyanis már a 2. percben megszerezte a vezetést hazájának, a 27 éves támadó 18 méterről bődületesen nagy gólt akasztott a bal felsőbe (0–1).

Venegas gyönyörű találata

A folytatás Frank Fabráról szólt, igaz, nem biztos, hogy a kolumbiai védő örült ennek. Noha a 6. percben egy szép szóló után hét méterről egyenlített, a 34. percben öngólt hozott össze, Fabra ugyanis egy beadást követően közvetlen közelről a saját kapujába sodorta a labdát (1–2).

A második félidőben Celso Borges 11 méterről bombázott egyből a kolumbiai kapuba (1–3), erre negyedóra múlva Marlos Moreno válaszolt, aki 12 méterről laposan kilőtte a jobb alsót (2–3).

Az eredmény már nem változott, így Costa Rica 3–2-re nyert, ám a siker ellenére sem jutott tovább: az A-csoportban az Egyesült Államok végzett az élen, míg Kolumbia lett a második.



COPA AMÉRICA
CSOPORTKÖR
A-CSOPORT, 3. FORDULÓ

Egyesült Államok–Paraguay 1–0 (Dempsey 28.)
Kolumbia–Costa Rica 2–3 (Fabra 6., M. Moreno 73., ill. Venegas 2., Fabra 34. – öngól, Borges 58.)

A csoport végeredménye: 1. Egyesült Államok 6 pont (5–2), 2. Kolumbia 6 (6–4), 3. Costa Rica 4, 4. Paraguay 1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik