Copa América: nyert az USA; gól Jamestől, Kolumbia továbbjutott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.08. 06:48
null
James: gól, gólpassz (Fotó: Twitter)
Az Egyesült Államokban zajló centenáriumi Copa América A-csoportjának második fordulójában a házigazda javított az első körben elszenvedett veresége után ezúttal 4–0-ra legyőzte Costa Ricát. Második meccsét is sikerrel vette Kolumbia, amely 2–1-re nyert Paraguay ellen, ezzel továbbjutott.

Az Egyesült Államok vereséget szenvedett Kolumbiától az első fordulóban, így mindenképpen javítania kellett a második körben a hazai közönség szeme láttára. Már a kilencedik percben megszerezte a vezetést Costa Rica ellen, Clint Dempsey büntetőből volt eredményes (1–0).

A 37. percben Jermaine Jones tekert a bal alsó sarokba (2–0), a 42.-ben pedig Dempsey passza után Bobby Wood hajtott végre kiváló centermunkát, remek gólt szerzett (3–0). A 4–0-s végeredményt a 87. percben Graham Zusi állította be, aki maga szerzett labdát, mielőtt a kapuba lőtte.


Kolumbia az első fordulóban aratott győzelme után önbizalommal várta a második találkozóját, James Rodríguez szöglete és Carlos Bacca fejes gólja után pedig már a 12. percben előnybe került (1–0). Fél óra elteltével már maga James volt eredményes, aki a bal alsó sarokba vágta a labdát.

A második játékrészre feljavult Paraguay a 71. percben pedig Victor Ayala bombagóljával a szépítés is összejött neki (2–1). Oscar Romero azonban három perc alatt két sárga lapot is összeszedett, az emberhátrányba kerülő együttes pedig nem tudott már egyenlíteni.

COPA AMÉRICA
CSOPORTKÖR
A-CSOPORT, 2. FORDULÓ

Egyesült Államok–Costa Rica 4–0 (Dempsey 9. – 11-esből, Jones 37., Wood 42., Zusi 87.)
Kolumbia–Paraguay 2–1 (Bacca 12., J. Rodríguez 30., ill. Ayala 71.)

Az állás: 1. Kolumbia 6 pont, 2. Egyesült Államok 3, 3. Paraguay 1 (1–2), 4. Costa Rica 1 (0–4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik