Copa América: kezdésnek nem rossz! Argentína revánsot vett a címvédőn

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.07. 07:01
null
Banega nagyszerű játékkal vezette győzelemre Argentínát (Fotó: Reuters)
Az Egyesült Államokban zajló centenáriumi Copa América hétfői játéknapján a tavalyi ezüstérmes Argentína 2–1-re legyőzte a 2015-ös bajnok Chilét.

A magyar idő szerint hajnali négykor kezdődő találkozón – amelyet Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere a helyszínen tekintett meg – Argentína az ötszörös aranylabdás Lionel Messi nélkül állt fel. A Barcelona klasszisa kisebb sérüléssel bajlódik, jó eséllyel a következő találkozón bevethető lesz.

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd


Argentína legjobbja Éver Banega és Ángel Di María volt. Az 51. percben előbbi adott remek gólpasszt a PSG sztárjának, aki néhány perccel később „visszaadta a kölcsönt”, s kiszolgálta csapattársát. A két gól meglehetősen hasonlított egymásra. A chileiek erejéből csak a szépítésre futotta – az is a 93. percben sikerült.

Argentína sorozatban 26 Copa América-találkozón maradt veretlen Chile ellen, amely 815 perc után talált be az albiceleste kapujába. A szépítő gólt szerző José Pedro Fuenzalida az első chilei futballista 1959 óta, aki Copán gólt szerzett Argentína ellen.

A NAGYMAMÁNAK SZÓLT A GÓL

Di María nagymamája a találkozó napján hunyt el, édesanyja kérésére maradt a csapattal.

„Amikor ma reggel értesültem róla, mi történt, tudtam, hogy gólt kell szereznem, és így is lett, ez neki szólt” – mondta a találkozót követően a 28 éves játékos.

A San Franciscóban rendezett összecsapást 69 451-en látták a helyszínen. Ez a látogatottság felülmúlta az amerikai-kolumbiai nyitó mérkõzését, amelyen 67 439-en szurkoltak a stadionban.
MTI




A D-csoport másik meccsén Panama története első Copáján győzelemmel mutatkozott be, miután 2–1-re nyert Bolívia ellen. Panama az első nem dél-amerikai válogatott, amely megnyerte első Copa-meccsét.



COPA AMÉRICA
D-CSOPORT, 1. FORDULÓ

Panama–Bolívia 2–1 (B. Pérez 11., 87., ill. J. Arce 54.)
Argentína–Chile 2–1 (Di María 51., Banega 59., ill. Fuenzalida 93.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik