Copa América: kettővel vezetett Paraguay, mégsem tudott nyerni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.16. 22:58
null
Nem volt mindig teljes az összhang a katariak és Diego Haro perui játékvezető között (Fotó: AFP)
Hiába vezetett két góllal is Paraguay, be kellett érnie a 2–2-es döntetlennel a torna egyik vendégcsapata, az Ázsia-bajnok Katar ellen a dél-amerikai labdarúgó-válogatottak viadalának (Copa América) vasárnapi játéknapján.

Óscar Cardozo büntetőből szerzett góljával korán vezetést szereztek a paraguayiak a riói Maracanában, és bár a veterántól a második félidő elején les miatt – videózást követően – elvettek egy gólt, hamarosan kettővel vezetett a csapata: Derlis González remek távoli bombája beakadt a kapu bal oldalába.

Ezzel még nem volt vége, hiszen a labdát addig is többet birtokló katariak némi szerencsével viszonylag gyorsan szépítettek: Almoez Ali távoli lövése után az egyik védőn finoman felpörgő labda a hálóba hullott.

S noha a következő gólnál is paraguayi érintette utoljára a labdát, a strigulát Katarnak húzták be: szép összjáték végén a középen kiugró Bualem Huhi lövése nyomán a labda felpattant a kapus lábán, és úgy hullott be a hálóba, hogy a gólvonal előtt még Rodrigo Rojas is belefejelt.

A sikertelen mentési kísérlet közben a paraguayi 8-as a hálóba zuhant, alig tudták kihalászni onnan, és mivel nagyon megütötte a karját, kényszerű csere következett.

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI

COPA AMÉRICA, BRAZÍLIA
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Paraguay–Katar 2–2
(Ó. Cardozo 4. – 11-esből, D. González 56., ill. Almoez Ali 68., Huhi 77.)

A 2019-es Copa teljes programja itt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik