Copa América: egyetlen gól döntött a bronzéremről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.26. 06:45
null
A gól pillanata – a háttérből látszik, hogy a bronzmeccs nem mozgatott megh nagy tömegeket
Kolumbia a Copa América nyitó mérkőzése után a bronzmeccsen is legyőzte az Egyesült Államokat, így a harmadik helyen zárta a tornát. A finálét magyar idő szerint hétfő hajnali két órakor játssza Argentína és Chile.

Az elődöntőben Argentína ellen kapura sem lövő amerikai csapat felszívta magát az arizonai bronzmérkőzésre, vissza akart vágni Kolumbiának a nyitó mérkőzésen elszenvedett 2–0-a vereségért. Ám a FIFA-világranglistán harmadik dél-amerikai csapat sem úgy ment ki a pályára, hogy a Chile ellen elvesztett elődöntő után mindegy neki az eredmény.

Az első nagy helyzet a kolumbiaiaké volt, James Rodríguez lövését nagy bravúrral hárította a kapuban Brad Guzan helyét elfoglaló Tim Howard. A 31. percben Rodríguez passza után Santiago Arias fejelte le a labdát Carlos Baccának, és a Milan játékosa közelről nem hibázott. A herthás John Brooksot visszatérő térdsérülése miatt nélkülöző amerikai csapat Jermaine Jones, Clint Dempsey és Bobby Wood révén is egyenlíthetett volna, de David Ospina kapuson egyik próbálkozás sem fogott ki.

A meccs végén, a 93. percben a frusztrált amerikaiak közül Michael Orozcót és a kolumbiai Ariast is kiállították kakaskodás miatt.

A döntőt magyar idő szerint hétfő hajnalban játsszák New Jerseyben.

COPA AMÉRICA
A 3. HELYÉRT
Kolumbia–Egyesült Államok 1–0
(Bacca 31.)

DÖNTŐ
hétfő, 2.00: Argentína–Chile (Tv: Sport1)

A GÓL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik