Copa América: Dempsey az elődöntőbe vezette az amerikaiakat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.17. 06:53
null
Dempsey remek formában, góllal és gólpasszal segítette az amerikaiakat (Fotó: Reuters)
Az Egyesült Államokban zajló centenáriumi Copa América negyeddöntőjében a házigazda amerikaiak 2–1-re legyőzték Ecuadort. Az 52. percben mindkét együttesből kiállítottak egy-egy játékost.

 

 

A tornának házigazda amerikai válogatott 47 322 néző előtt csapott össze Ecuadorral Seattle-ben, s nagy csatában 2–1-re nyert.

A házigazdák Clint Dempsey fejes találata révén kerültek előnybe. A második félidő elején két piros lap villant. Antonio Valencia „kirakta” Alejandro Bedoyát az oldalvonalon túlra, amiért Jermaine Jones pofonnal jutalmazta. Az ecuadori második sárgával, az amerikai pedig egyből piros lappal mehetett zuhanyozni.

Nem sokkal később Gyasi Zardes és Dempsey játszott össze, utóbbi előkészítéséből Zardes talált be. Ecuador a hajrában szépített Michael Arroyo góljával, de a kiesést nem tudta elkerülni.

Dempsey a tornán három gólnál és három asszisztnál jár, az amerikaiak hét találatából hatban fontos szerepet játszott. A Ferencvárost erősítő Cristian Ramírez csereként a 72. percben állt be. A 21 éves ecuadori játékosnak ez volt az első Copa América-meccse.

Az Egyesült Államok a legjobb négy között az Argentína–Venezuela párharc győztesével találkoznak.

COPAAMÉRICA
NEGYEDDÖNTŐ
Egyesült Államok–Ecuador 2–1
(Dempsey 22., Zardes 65., ill. Arroyo 74.)

A NEGYEDDÖNTŐ TOVÁBBI PÁROSÍTÁSA (ÁGRAJZ SZERINT)
Argentína–Venezuela
Peru–Kolumbia
Mexikó–Chile

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik