Copa América: brazil sikerrel és bombagóllal kezdődött – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.15. 06:57
null
Philippe Coutinho gólöröme – ez már a második (Fotó: AFP)
A házigazda Brazília válogatottja 3–0-ra legyőzte Bolíviát az idei labdarúgó Copa América magyar idő szerint szombatra virradóra megrendezett nyitó mérkőzésén.

A Sao Pauló-i mérkőzés első félidejében még nem villogtak a brazilok, a második elején azonban gyorsan kétgólos előnybe kerültek: Philippe Coutinho egy kezezés miatt – videózás után – megítélt tizenegyesből szerezte meg a vezetést, majd néhány perccel később fejjel is a kapuba talált.

A kegyelemdöfést Everton adta meg a bolíviaiaknak egy jól eltalált lövéssel; a Gremio 23 éves támadójának – aki pazar találata előtt négy perccel lépett pályára csereként – ez volt a hetedik mérkőzése és az első gólja a brazil válogatottban.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A Neymart sérülés miatt az egész tornán nélkülöző brazilok fehér mezben és kék nadrágban léptek pályára, olyan szerelésben, amilyenben az első Copa-diadalukat aratták 1919-ben. Hogy meglesz-e az újabb – 2007 óta az első, összességében a kilencedik –, majd kiderül, mindenesetre a 100. megnyert Copa-meccsük a nyitányon jegyzőkönyvbe került (Argentína 120-szal vezeti a rangsort, Uruguay 108-cal követi).

Egy kis stat:
• házigazda legutóbb 1995-ben kezdte háromgólos győzelemmel a Copát: Uruguay–Venezuela 4–1 – Uruguay később meg is nyerte a tornát;
• a brazilok legutóbb 1999-ben indították ennél nagyobb különbségű győzelemmel a dél-amerikai válogatottak viadalát, ők is Venezuelát tángálták el (7–0) – és ők is aranyérmesek lettek;
• Philippe Coutinho előtt legutóbb a chilei Cristián Montecinos duplázott Copa-nyitómeccsen (2001, Ecuador, 4–1);
• a Barca brazilja 2016 júniusa óta először szerzett egynél több gólt a válogatottban, akkor Haitinek hármat vágott (7–1), szintén a Copán.

COPA AMÉRICA, BRAZÍLIA
Brazília–Bolívia 3–0
(Philippe Coutinho 50., 53. – az elsőt 11-esből, Everton 85.)

A 2019-es Copa teljes programja itt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik