Copa América: Agüero fejese döntött, Argentína a csoport élén

Vágólapra másolva!
2015.06.17. 06:41
null
Sergio Agüero góljával Argentína legyőzte Uruguayt (Fotó: Reuters)
A Copa América B-csoportjának második fordulójában az argentin válogatott Sergio Agüero fejes góljával 1–0-ra megverte Uruguayt, ezzel a Jamaicát legyőző Paraguayjal holtversenyben a kvartett élén áll.

ARGENTÍNA–URUGUAY

A meccs elejétől érezni lehetett, hogy az uruguayiaknak tökéletes eredmény lenne a döntetlen, Edinson Cavaniék ennek megfelelően a kapujuktól harminc-negyven méterre védekeztek, és csak a legritkább esetben tudtak veszélyes kontratámadást vezetni. A középpályások Lionel Messi semlegesítését viszonylag jól megoldották, így az első félidő nem tartozott a látványos játékrészek közé.

A szünet után az argentinok megtalálták a rést az uruguayiak védelmén, és az 58. percben megszerezték a vezetést. A PSG középpályása, Javier Pastore szép csel után Pablo Zabaletához játszott, akinek élesen középre lőtt labdáját Sergio Agüero előrevetődve, védhetetlenül a bal felső sarokba fejelte (1–0). Argentína Copa Américán szerzett legutóbbi nyolc góljából öt a Manchester City csatárának nevéhez fűződik.

Agüero egyébként a fejes után ráesett a vállára, amelyet aztán hosszú percekig fájlalt, mígnem a hajrában Gerardo Martino szövetségi kapitány beküldte a helyére Carlos Tévezt.

Az uruguayiak az egyenlítés reményében bátrabb játékra váltottak, ezzel az argentinok előtt is több terület nyílt, élvezetesebbé is vált a meccs, de újabb gól nem született – pedig Diego Rolánnak hét méterről csak az üres kapuba kellett volna passzolnia a Sergio Romeróról kipattanó labdát.

Az argentinok sikerüknek köszönhetően átvették a vezetést a B-csoportban, s Uruguay ellen már 1967 óta veretlenek a Copa Américák csoportkörében.

PARAGUAY–JAMAICA

A találkozó 36. percében Kerr kapus a tizenhatoson kívülre futva Edgar Benítez combjára fejelt a kifejezetten hosszú paraguayi indítást követően, a labda pedig a támadó combjáról az üres kapuba pattogott, miközben Kerr-rel együtt a teljes védelem tehetetlenül nézte, ahogy a gólvonalon túlra kerül a labda (1–0).

A szerencsés találat ellenére Paraguay győzelme teljesen megérdemelt, Roque Santa Cruzék jobbak voltak, sokkal több helyzetet dolgoztak ki a meccsen, négy perccel a gól előtt Kerr például nagyot védett az elemében lévő veterán csatár lövésénél.

Győzelmével Paraguay négy ponttal áll, és nagy lépést tett a továbbjutás felé, Jamaica pedig már csak a harmadik helyben reménykedhet.

COPA AMÉRICA, CHILE
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
ARGENTÍNA–URUGUAY 1–0
(0–0)
La Serena, Estadio La Portada. Vezette: Ricci (brazil)
ARGENTÍNA: Romero – Zabaleta, Garay, Otamendi, Rojo – Biglia, Mascherano – Messi, Pastore (Banega, 79.), Di María (R. Pereyra, 89.) – Agüero (Tévez, 82.). Szövetségi kapitány: Gerardo Martino
URUGUAY: Muslera – M. Pereira, J. Giménez, Godín, Á. Pereira – Á. González, Arévalo – Rolán, Lodeiro (A. Hernández, 69.), C. Rodríguez (C. Sánchez, 64.) – Cavani. Szövetségi kapitány: Óscar Tabárez
Gólszerző: Agüero (56.)

PARAGUAY–JAMAICA 1–0 (1–0)
Antofagasta, Estádio Regional Calvo. Vezette: C. Vera (ecuadori)
PARAGUAY: A. Silva – Bruno Valdez, Da Silva, Aguilar, Samudio (Piris, 77.) – D. González, Ortigoza, V. Cáceres, E. Benítez (Molinas, 86.) – Bobadilla (N. Valdez, 75.), Santa Cruz. Szövetségi kapitány: Ramón Díaz
JAMAICA: Kerr – Mariappa, Hector, Morgan, Lawrence – McCleary, Austin, Watson (Laing, 57.), McAnuff – Dawkins (Mattocks, 76.) – Barnes (D. Brown, 62.). Szövetségi kapitány: Winfried Schäfer
Gólszerző: E. Benítez (36.)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Argentína 2 1 1 3–2 4
Paraguay 2 1 1 3–2 4
3. Uruguay 2 1 1 1–1 3
4. Jamaica 2 2 0–2 0

A 3. FORDULÓ PROGRAMJA
JÚNIUS 20., SZOMBAT

21.00: Uruguay–Paraguay
23.30: Argentína–Jamaica

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik