Copa América: 7–0, 4–1, avagy elődöntős Chile és Argentína

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.19. 06:56
null
Guillermo Ochoa kapus kénytelen tudomásul venni: Eduardo Vargas (11) ezt is berúgta (Fotó: Reuters)
Argentína 4–1-re megverte Venezuelát, Chile – Eduardo Vargas négy góljára építve – 7–0-ra kiütötte Mexikót az Egyesült Államokban zajló labdarúgó Copa América magyar idő szerint vasárnapra virradóra lejátszott negyeddöntős mérkőzésein.

A címvédő Chile már az első félidőben is sokkal többet és veszélyesebben támadott, mint a kissé felforgatott összeállításban, Rafael Márquez nélkül pályára lépő Mexikó, és Edson Puch, valamint Eduardo Vargas góljával megnyugtató előnyt szerzett.

A második játékrész elején Arturo Vidal és Alexis Sánchez sakk-mattra játszott akcióból hozta össze a harmadik gólt, és ezzel mintegy ki is húzta a talajt a mexikóiak lába alól: az El Tri védelme összeomlott, Vargas bő húsz perc alatt berámolt hármat, és még hátravolt a kegyelemdöfés Puchtól. Mexikó 22 mérkőzéses veretlenségi sorozata nagyon csúnya véget ért.

A korábbi mérkőzésen Lionel Messi nagyszerű előkészítéséből Gonzalo Higuaín gyorsan megszerezte a vezetést Argentínának, majd ugyanő növelte az előnyt. A második játékrészben Messi is betalált – ez volt az 54. gólja az argentin válogatottban –, majd következett Erik Lamela.

Venezuela erejéből csak egy gólra futotta José Rondón révén, pedig lett volna esély legalább még egyre, csakhogy a 44. percben Luis Manuel Seijas az argentin kapus, Sergio Romero kezébe „panenkázott” egy tizenegyest.

A Santa Clara-i mérkőzésen Vargast választották a meccs emberének – David Arellano 1926-os bravúrja óta ő az első chilei, aki négy gólt szerzett egy Copa-meccsen –, a foxborough-in pedig a gólja mellett két gólpasszt kiosztó Messit. A góllövőlista első két helyén is ők osztoznak: Vargas 6, Messi 4 gólt szerzett eddig a tornán – és még két meccsük van arra, hogy gyarapítsák a gyűjteményt.

A döntőbe jutásért Chile Kolumbiával, Argentína a házigazda Egyesült Államokkal vív meg.

Gonzalo Higuaín és Lionel Messi főszerepet játszott a sima argentin győzelemben (Fotó: Reuters)
Gonzalo Higuaín és Lionel Messi főszerepet játszott a sima argentin győzelemben (Fotó: Reuters)

COPA AMÉRICA, EGYESÜLT ÁLLAMOK
NEGYEDDÖNTŐ
Argentína
Venezuela 4–1 (2–0)
Gólszerző:
Higuaín (8., 28.), Messi (60.), Lamela (71.), ill. Rondón (70.)
ChileMexikó 7–0 (2–0)
Gólszerző:
Puch (16., 87.), Vargas (44., 52., 57., 74.), A. Sánchez (49.)

Korábban játszották
Egyesült Államok–Ecuador 2–1
Kolumbia–Peru 0–0 – 11-esekkel 4–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik