T. I. 2019.10.16 10:17 Frissítve: 2019.10.16 11:37

CONCACAF NL: 34 éve várt kanadai siker az USA ellen

„Történelmi siker” – a kanadai labdarúgó-válogatott Twitter-oldala csak így jellemzi a csapat Egyesült Államok elleni mérkőzését. A hazaiak Alphonso Davies és Lucas Cavallini találatával 2–0-ra győztek a rivális ellen – 34 év után először.   

A kanadaiak 34 év után nyertek az amerikaiak ellen (Fotó: Canada Soccer – Twitter)

 

Az észak- és közép-amerikai válogatottak számára kiírt Nemzetek Ligájából három kör ment le eddig, Kanada százszázalékos teljesítménnyel vezeti az A-csoportot, miután Kubát a korábbi fordulókban oda-vissza legyőzte. 

„Ez valami egészen hihetetlen. Hihetetlen... Megmutattuk, hogy egy olyan, sokra hivatott, fiatal csapatunk van, amely képes a futball új korszakát elhozni Kanadában. De ez még csak egy lépés volt, egyetlen csepp az óceánban. Nagyon hiszek ebben a csapatban. Biztos vagyok benne, hogy még több hasonló siker fog jönni” – értékelt örömittasan Milan Borjan, a válogatott rutinos kapusa. 

„Az első dolog, amit ki kell emeljek, az Kanada elhivatottsága. Az elhivatottság, amivel fölénk kerekedtek ma. Hitet adtunk nekik. Persze, hogy nem vagyok elégedett magunkkal. Nem nyújtottunk olyan teljesítményt, ami elvárható lett volna. Rengeteg ötven-ötvenes szituációban nem hozzánk került a labda, ami végül nagyon sokba került– mondta Gregg Berhalter, az Egyesült Államok szövetségi kapitánya. 

CONCACAF NEMZETEK LIGÁJA
A-DIVÍZIÓ
Kanada–Egyesült Államok 2–0 (A. Davies 63., Cavallini 90.)

2019.11.12 20:16:25

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Azonosulás a régi nagyokkal, nyomaik felkutatása lehet az első olyan gesztus, amely révén újra igazi nagyváradi identitással felvértezett futballcsapata lehet a városnak.

2019.11.12 12:10:57

Minden más foci nemzetisport.hu

Sokan máris úgy gondolják, a spanyol hölgy a PSG-sztár új kedvese.

2019.11.03 22:07:49

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Régebben is voltak falrengető kudarcok, de mintha normálisabban kezelték volna az érdekeltek, mint most, a kommunikációs forradalom lángolásában.