CONCACAF: Gignacék kikaptak a BL-döntőben, a Pachuca megy a klub-vb-re

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2017.04.27. 09:12
null
BL-győztes a Pachuca! (Fotó: AFP)
A mexikói Pachuca nyerte meg a CONCACAF Bajnokok Ligáját, miután az 1–1-es döntetlennel véget érő első mérkőzést követően hazai pályán 1–0-ra legyőzte az ugyancsak mexikói Tigrest. A Pachuca az első együttes, amely kvalifikálta magát a decemberi klubvilágbajnokságra.

Az első mérkőzésen nem bírtak egymással a felek a Tigres otthonában – igaz, 1–1-es állásnál a Hoffenheimtől a télen a Tigreshez szerződő Eduardo Vargas tizenegyest hibázott.

A visszavágó kiélezett csatát hozott, mindkét kapus több bravúrt bemutatott. A 78. percben a vendégcsapat megfogyatkozott, miután Guido Pizarro megkapta második sárga lapját. Öt perccel később pedig a Pachuca betalált a korábban többek között a Benficában és az Olympiakoszban is futballozó Franco Jara révén, akit nem mellesleg megválasztottak a sorozat legjobb játékosának.



A találkozó 94. percében az Európa-bajnoki ezüstérmes André-Pierre Gignac gólt lőtt, ám les miatt nem adták meg a találatot, így a Pachuca 2002, 2007, 2008 és a 2009–2010-es szezon után ismét a magasba emelhette a kontinens legjobbjának járó trófeát.



A Pachuca ebben a BL-szezonban tizenhat hazai mérkőzéséből egyet sem veszített el, tizennégyszer győzött, kétszer ikszelt. Az 1892-ben alapított klub még sohasem kapott ki, amikor bejutott a CONCACAF-zóna BL-döntőjébe. A gólkirály nyolc találattal Hirving Lozano lett, a Pachuca 21 esztendős szélsője, aki 13 alkalommal szerepelt a mexikói válogatottban.

A Tigres sorozatban három nemzetközi döntőt bukott el: 2015-ben kikapott a Libertadores-kupa fináléjában a River Plate-től, tavaly a Club América jobbnak bizonyult nála a CONCACAF BL-döntőben, idén pedig a Pachuca tréfálta meg az ötszörös mexikói bajnok együttest.

A 2017-es klub-vb-nek az Arab Emírségek ad otthont, december 6. és 16. között küzdenek meg egymással a kontinentális bajnokok. A Pachuca negyedszer szerepel a klub-vb-n.




Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek