Chelsea: Dehogy nyűg számunkra a klubvébé - Cech

Vágólapra másolva!
2012.12.10. 15:00
Petr Cech, a Chelsea kapusa szerint rosszul gondolkodnak, akik úgy vélik, hogy a Bajnokok Ligája-győztes londoni klub számára csak teher a Japánban zajló klubvilágbajnokság, amelyen a gárda csütörtökön játssza első mérkőzését a mexikói Monterrey elleni elődöntőben.

„Dehogy nyűg számunkra a klubvébé! Örülünk neki, hogy indulhatunk rajta, nyolc évet vártunk a lehetőségre, nem tudjuk, visszatérünk-e még ide, így mindenképp élni akarunk vele – mondta Cech. – Európai csapatként sokan minket tartanak a favoritnak, de ettől még nem nyertük meg a tornát, sőt még csak a döntőbe sem jutottunk be. A Monterrey már játszott egy meccset, akklimatizálódott, vigyáznunk kell vele."

A cseh kapus különösen örül annak, hogy a FIFA ezen a tornán beveti a gólvonal-technológiát.

„Két éve egyértelművé vált, hogy nem lehet kihagyni ezt a technikát a labdarúgásból. Nagy lépés ez, inkább várunk néhány pillanatot a jó döntésre, mint hogy egy rossz ítélet eldöntsön egy találkozót" – mondta Cech.

A FIFA jelezte, ha a gólvonal-technológia a várt eredményt hozza, a januárban és februárban esedékes Afrikai Nemzetek Kupáján is alkalmazzák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik