Ceni pazar góllal lett a futballtörténelem első 100 gólos kapusa - videó

Vágólapra másolva!
2011.03.28. 00:21
Hatalmas szabadrúgásgóllal segítette csapatát, a Sao Paulót 2–1-es győzelemhez a Corinthians ellen Rogério Ceni a Sao Paulo állami (paulista) bajnokságban. Az SPFC legendája ezzel megszerezte karrierje 100. gólját – ő a futballtörténet első kapusa, aki elérte az álomhatárt, ráadásul egy állami szuperrangadón tette ezt.

Rogério Ceni Dagoberto vezető gólja után az 54. percben tekert be egyet a specialitásának számító szabadrúgások közül, ezzel pedig eldöntötte a mérkőzést – három kiállítás még volt (egy a Sao Paulónál, kettő a Cornál), de gól csak egy, Dentinho még szépített, egalizálni már nem sikerült a vendégeknek.

A 38 éves kapus 1997 óta gyűjtögeti a gólokat – karrierje első éveiben sem tizenegyeseket, sem szabadrúgásokat nem végzett még el –, először az Uniao Sao Joaónak talált be egy paulista bajnokin. Azóta minden évben legalább egyszer betalált, volt, mikor a Sao Paulo házi gólkirálya volt 75 meccsen szerzett 21 góllal! A szabadrúgásokat és a büntetőket edzéseken fanatikusan gyakorló Ceni 2006-ban döntötte meg az addigi legeredményesebb kapus, José Luís Chilavert gólrekordját, most pedig „kollégái” közül elsőként elérte a százas határt.

„Ezt a győzelmet és a századik gólomat minden Sao Paulo-drukkernek, egyben minden paulista futballrajongónak ajánlanám. Rendkívül boldog vagyok, a góllövés ugyanakkora örömöt okoz, mint amikor először sikerült betalálnom" – mondta Ceni, akinek nagy fájdalma, hogy remek gólátlaga ellenére a brazil válogatott mezében egyszer sem sikerült betalálnia hosszú pályafutása során.

Az NSO ajánlja: SPORTLEGEK – Kapusgólok garmadája, videókkal!

Indul a gólöröm a 100. után (Fotó: O Globo)
Indul a gólöröm a 100. után (Fotó: O Globo)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik