Carlo Ancelotti a PSG új vezetőedzője

Vágólapra másolva!
2011.12.30. 15:24
null
Ancelotti szerint fantasztikus klubhoz került (Fotó: Reuters)
Címkék
A várakozásoknak megfelelően Carlo Ancelottit nevezték ki a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő PSG vezetőedzőjévé – jelentette be a klub péntek délutáni sajtótájékoztatóján.

Mint arról beszámoltunk, a PSG pénteken menesztette korábbi vezetőedzőjét, Antoine Kombouarét. A klub sok sikert kívánt legutóbbi trénerének, és megköszönte munkáját, míg a szakvezető elmondta: a jövőben is támogatni fogja a párizsi együttest.

A L'Équipe információi szerint Kombouaré valamivel több mint 4 millió euró „bánatpénzt" kap a klubtól, amelyhez 2013 júniusáig kötötte szerződés.

Kombouaré helyére Carlo Ancelottit nevezték ki, akivel már napok óta tárgyalásokat folytatott a párizsi együttes. Az 52 éves olasz szakember legutóbb a Chelsea-t irányította, s a május 22-i, Everton ellen 1–0-ra elveszített bajnoki után menesztették.

Ancelotti korábban dolgozott a Juventusnál, a Milannál, a Parmánál és a Regginánál. Új csapata, a PSG éllovas a francia bajnokságban, az Európa-ligából azonban kiesett. A Francia Kupában az ötödosztályú Saint-Colombannal meccsel.

Nem akármilyen találkozón mutatkozhat be Ancelotti a PSG-ben: a francia együttes január negyedikén az AC Milannal, a tréner korábbi csapatával játszik felkészülési mérkőzést.

A sajtótájékoztatón Leonardo David Beckhamről is szót ejtett. A PSG technikai igazgatója az angol játékossal kapcsolatban még nem tudott konkrétumokról beszámolni, szerinte Beckhamnek a családjával is meg kell beszélnie Párizsba igazolását.

„Nagyon örülök, hogy ismét egymásra találtunk Leonardóval, aki Milánóban a játékosom volt, és mindig nagyon jól kijöttünk egymással, nem túlzás azt mondani, hogy barátok vagyunk – mondta Ancelotti, aki a klub 25. vezetőedzője lett. – Szívesen dolgozom mellette, tetszik a kihívás, biztos vagyok benne, hogy nagy élmény lesz ennél a klubnál dolgozni. A célunk, hogy nemzetközi szinten is élcsapatot faragjunk a PSG-ből. Reggel jártam az edzőközpontban, amely, bár nem kínál akkora luxust, mint néhány korábbi klubomé, nagyon jó állapotban van, és jó alap a csapat felkészítésére."

Ancelotti stábjában helyet kap a játékos-pályafutását az előző idény végén a PSG-nél befejező 71-szeres válogatott Claude Makelele is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik