Bundabotrány: magyar légiós csapata is érintett lehet

Vágólapra másolva!
2009.11.22. 13:35
Címkék
A német Süddeutsche Zeitung hat mérkőzést nevezett meg, amely benne lehet az európai futballt megrengető legújabb bundabotrányban.

Az újság a következő hat találkozót tekinti úgy, hogy itt befolyásolták a végeredményt.

2009. április 26-án az Yverdon–Thun meccsen a vendégjátékosoknak 15 ezer eurót ajánlottak fel, hogy négy góllal kapjanak ki. Az eredmény 5–1-es Yverdon-siker lett, ez 60 000 eurót hozott a fogadóknak.

Szintén a második ligában május 24-én a Gossau–Locarno meccsen több hazai játékosnak felajánlottak 20 ezer eurót, hogy legalább két góllal veszítsen csapatuk. Az eredmény: 4–0 a Locarno javára.

Belgiumban két második ligás meccset neveztek meg: mindkettőben az azóta már búcsúzó Namur csapata érdekelt. A klubnak március 14-én az Olympique Charleroi ellen kellett legalább három góllal veszítenie, ezt 3–0-val „hozták" is. Egy héttel később az Oud-Hevelee Leuven elleni összecsapást kellett hazai pályán két góllal elveszítenie, itt 2–0-ra nyertek a vendégek. A Namurnek egyébként magyar játékosa is volt Bukrán Gábor személyében.

A horvát élvonalban a Zadar–Hajduk Split meccsen az újság szerint a hazaiaknak nagy különbséggel kellett veszíteniük. Ez összejött, a Split 3–0-ra nyert.

Törökországban az Ankaraspornak kellett kétgólos vereséget szenvednie hazai pályán a Bursasportól, és a vendégek meg is nyerték 2–0-ra a találkozót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik